Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Sleeping With You”

© CPU – Larissa Zenner

Van indieband Sea Girls zou normaal gezien al op 14 januari een tweede album in de rekken liggen, maar het Britse viertal moest de release van Homesick uitstellen naar 25 maart 2022. In tussentijd trakteerde de band ons afgelopen half jaar al op drie singles: “Sick”, “Again Again” en “Hometown”. Het trio nummers wist ons echter niet helemaal te overtuigen. Met vierde release “Sleeping With You” komt daar jammer genoeg niet meteen verandering in.

Het nummer begint nochtans goed als een mooie en dromerige ballade, waarvan de stijl zelfs ietwat doet denken aan een akoestische The 1975. Begeleid door gitaargetokkel zingt frontman Henry Camamile zijn geliefde toe: ‘Save yourself / Talk to some other guy / ‘Cause someone else / Is still turning thoughts of mine’. Dat de zanger met zijn gedachten bij iemand anders zit, wordt dus van bij het begin duidelijk. Waar hij dat aanvankelijk nog poëtisch weet te verwoorden, worden de lyrics al snel minder subtiel. De clichés stapelen zich op en het aantal keer dat er ‘I never forget her’ gezongen wordt, blijft zelfs niet op drie handen te tellen. Ook de muziek vervalt in een deuntje dat van weinig inspiratie getuigt. Op zich is “Sleeping With You” daardoor wel vlot meezingmateriaal, maar echt origineel kunnen we het nummer niet noemen. Het is dus maar hopen dat er op Homesick toch nog enkele verrassingen zullen opduiken.

Homesick komt uit op 25 maart 2022. Op 1 april 2022 kan je Sea Girls live aan het werk zien in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
InstagramLiveRecensies

Sea Girls @ Ancienne Belgique (AB Club): Geen sporen van heimwee!

Sea Girls werd in hun begindagen een gouden toekomst voorspeld, maar de motor van de band is al een tijdje aan het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Lonely"

Waar in de begindagen de loftrompet telkens werd bovengehaald als Sea Girls met nieuwe muziek op de proppen kwam, moeten we nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.