Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Sick”

© CPU – Larissa Zenner

Het Britse Sea Girls werd lang gezien als de volgende grote naam die de Britse indierockscene te bieden had, maar helaas konden de jongens die status vooralsnog niet waarmaken. Leuke liedjes heeft de band nochtans op overschot, maar om finaal door te breken in de muziekwereld is er wel wat meer nodig dan dat. We kunnen er dan ook niet aan doen dat debuutplaat Open Up Your Head al die verwachtingen niet kon inlossen. Gelukkig bleef het viertal niet bij de pakken zitten en zo is er alweer een nieuwe plaat klaar. Hoewel Homesick pas in januari verschijnt, krijgen we nu al een eerste voorsmaakje te horen. “Sick” werd een frisse start waarin alles wat de jongens ooit leuk vonden door het slijk wordt gehaald.

Een frisse start is misschien nogal overdreven, want Sea Girls klinkt nog steeds als zichzelf. Indierock die al snel in je hoofd blijft plakken, met andere woorden. De track komt op gang met een vrolijk klinkende synthbeat en wat gitaartjes, maar al snel haalt frontman Henry Camamile er een melancholische toets bij wanneer hij begint te zingen. ‘I wish I was just a child / Mum and dad, can you make me smile?’, smeekt hij in de refreinen nadat hij zijn ongenoegen uit over het nieuws, de multimediawereld en The Beatles. Mentaal lijkt het dus niet fantastisch te gaan met Sea Girls en dat weerspiegelt zich ook in de muziek. Geen vrolijke gitaarriedeltjes, maar een iets volwassener geluid. Over het algemeen is “Sick” nochtans een zeer degelijk nummer, al horen we de jongens liever als ze een glimlach op hun gezicht hebben.

Homesick, het tweede album van Sea Girls, verschijnt op 14 januari 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1313 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
InstagramLiveRecensies

Sea Girls @ Ancienne Belgique (AB Club): Geen sporen van heimwee!

Sea Girls werd in hun begindagen een gouden toekomst voorspeld, maar de motor van de band is al een tijdje aan het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Lonely"

Waar in de begindagen de loftrompet telkens werd bovengehaald als Sea Girls met nieuwe muziek op de proppen kwam, moeten we nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.