Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slash – “Call Off The Dogs” (feat. Myles Kennedy and The Conspirators)

© CPU – Bert Savels

Voor de ene is hij een gitaargod, een van de beste ooit die de planeet mocht bewandelen, voor de andere een overjaarse rockheld die zijn houdbaarheidsdatum al lang overschreden heeft. Maar voorstellen hoeven we hem alvast niet meer te doen. De term dadrock of boomerrock zijn nooit ver uit de buurt als het over de gitarist met de hoge hoed gaat. Maar een mens kan toch niet ontkennen dat de heer Saul Hudson, de naam die terug te vinden is op de identiteitskaart van Slash, een potje kan rocken.

Laat ons met de deur in huis vallen: Deze “Call Off The Dogs” brengt niks nieuws onder de zon. Slash slaagt er wederom in om meer solo’s dan akkoorden te spelen, maar het mag gezegd worden; Het voelt nooit aan als overkill. Het is een trucje dat hij als geen ander bezit en al meermaals voordeed met Guns N’ Roses. In de iets meer dan drie minuten krijgen we twee rasechte solo’s op ons bord en een leuk basintermezzo. Had dit een nummer van Guns kunnen zijn? Absoluut! Maar ook niet eentje dat in het rijtje van de klassiekers zoals “Paradise City” of “Sweet Child O’ Mine” thuis zou horen. Al mag het gezegd worden dat Myles Kennedy een beter strot heeft dan de hedendaagse versie van Axl Rose. Het klinkt als een nummer dat je van Slash mag verwachten en soms hoeft het ook niet meer te zijn. Dit is gewoon een heel coole oldschool gitaarrocksong.

Het vierde album, simpelweg 4, komt uit op 11 februari. Voor de echte fans is dit waarschijnlijk enkel een zoethoudertje zoals “ABSUЯD” en “Hard Skool” dat vorig jaar waren. Zij wachten geduldig verder op nieuw werk van Guns N’ Roses. Dat er veel over gespeculeerd wordt staat vast, of het ooit werkelijk het daglicht gaat zien blijft de vraag.

Twitter / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N' Roses - "Perhaps"

In de schaduw van versterkers en de eeuwige rozenbloesem heeft Guns N’ Roses de muziekgalerij betreden als een onsterfelijke belichaming van rock-‘n-roll-weelde…
InstagramLiveRecensies

Guns N' Roses @ Graspop Metal Meeting 2023: Alleen de sterksten overleven

Speciaal voor de Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses rolde Graspop opnieuw de rode loper uit. In tegenstelling tot de eerste XL-editie van…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 1): Slashen over de sloop

De zon scheen onverbiddelijk hard op de Boerentang van Dessel, waar de eerste dag Graspop met heel wat solide optredens begon. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.