Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beachdog – “Dog”

© Tom Roelofs

Dat het bij onze noorderburen barst van het talent, bewijst Beachdog, een relatief nieuwe hardrockformatie rond David Achter de Molen (John Coffey). Na een aantal jaar stilte kroop het bloed toch waar het niet gaan kon. Een eerste 7″-plaat (Crawl In Pieces) kwam uit in november vorig jaar en bevatte twee toegankelijke maar keiharde songs die meteen naar meer deden verlangen.

Dat heeft Beachdog ook begrepen, want vandaag laten ze het nummer “Dog” op ons los, een parel van een nummer en de voorbode van het zelfgetitelde album Beachdog (dat uitkomt op 29 april)! De single gaat over het verliezen van iets waarvan je niet zeker weet dat het er ooit was, en trapt meteen af met een dikke drumintro zoals we die graag hebben. Hard, in your face en méga strak. Wanneer de gitaar en vocals erbij komen, is de puzzel compleet: een dijk van een single waardoor je je meteen in een obscure undergrondvenue waant. We horen je denken: wij kijken ook uit naar de eerste moshpit op dit pareltje! Beachdog houdt mooi de lijn tussen bands als Foo Fighters, Soundgarden, Turnstile en Touché Amoré en kan daarmee de fans van de stevigere riffrock meer dan bekoren.

Related posts
AlbumsRecensies

John Coffey - FOUR (★★★½): Broederlijke passie voor snoeiharde gitaarmuziek

Er zijn weinig albums dit jaar waar we meer reikhalzend naar uit keken dan naar de nieuwste plaat van John Coffey. En…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview John Coffey: 'We willen bewijzen dat zulke grote shows mogelijk zijn in Nederland'

Dat er in zeven jaar veel kan veranderen, kunnen de leden van de Utrechtse band John Coffey alleen maar bevestigen. De groep…
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 3): Vijftig tinten blauw

Na een vrij kansloze eerste dag en een ‘zesje’ voor de vrijdag, had Jera On Air op de laatste festivaldag aardig wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.