Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beachdog – “Dog”

© Tom Roelofs

Dat het bij onze noorderburen barst van het talent, bewijst Beachdog, een relatief nieuwe hardrockformatie rond David Achter de Molen (John Coffey). Na een aantal jaar stilte kroop het bloed toch waar het niet gaan kon. Een eerste 7″-plaat (Crawl In Pieces) kwam uit in november vorig jaar en bevatte twee toegankelijke maar keiharde songs die meteen naar meer deden verlangen.

Dat heeft Beachdog ook begrepen, want vandaag laten ze het nummer “Dog” op ons los, een parel van een nummer en de voorbode van het zelfgetitelde album Beachdog (dat uitkomt op 29 april)! De single gaat over het verliezen van iets waarvan je niet zeker weet dat het er ooit was, en trapt meteen af met een dikke drumintro zoals we die graag hebben. Hard, in your face en méga strak. Wanneer de gitaar en vocals erbij komen, is de puzzel compleet: een dijk van een single waardoor je je meteen in een obscure undergrondvenue waant. We horen je denken: wij kijken ook uit naar de eerste moshpit op dit pareltje! Beachdog houdt mooi de lijn tussen bands als Foo Fighters, Soundgarden, Turnstile en Touché Amoré en kan daarmee de fans van de stevigere riffrock meer dan bekoren.

Related posts
AlbumsRecensies

Beachdog - Beachdog (★★★½): Frisse grunge op stevige debuutplaat

Zeven jaar geleden, toen hij nog zanger was van John Coffey, ging David Achter de Molen de wereld over met een fragment…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 15 – 21 februari

De filmpjes die volgden na Valentijn waren heel verschillend. Hieruit kunnen we alleen maar besluiten dat de ene artiest een betere Valentijn heeft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

De 15 beste Nederlandse singles van 2015

Nadat de Beiren gisteren de 15 beste Belgische singles publiceerden, kon een Nederlandse top-15 niet achterblijven. Ook hier moesten we kiezen uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.