Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SPRINTS – “Little Fix”

De Ierse postpunk scene is er eentje die vaak over het hoofd wordt gezien. Nochtans zit je daar met Fontaines D.C. en The Murder Capital ook wel zoet, maar ook SPRINTS is er eentje die steeds meer naar de voorgrond begint te treden. Vorig jaar bracht de groep uit Dublin met Manifesto een debuut-ep uit en dit jaar komt daar met A Modern Job een vervolg op. De ep verschijnt op 11 maart en met “Little Fix” krijgen we een eerste voorsmaakje. Zangeres Karla Chubb zei alvast dat er voor deze single inspiratie werd gehaald bij Thee Oh Sees en Courtney Barnett.

Inhoudelijk tacklet de single de verwachtingen die de maatschappij heeft over een vrouw in de muziekindustrie. In plaats van weg te lopen van die angsten, loopt Sprints er met deze single volledig in. De gitaren gieren in het rond en de dreigende gitaar brult als nooit tevoren. Het refrein is er eentje die zich heel snel in je oor nestelt en als er na een goeie twee minuten een soort van moodswing ontstaat, ben je helemaal verkocht. Het repetitieve van in de gitaar wordt hier ook in de vocals gegoten en zo is “Little Fix” alweer een winner van de groep uit Ierland.

Facebook / Twitter / Instagram

3684 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
InstagramLiveRecensies

SPRINTS + English Teacher @ Cactus Muziekcentrum: Een lesje spurten

Als twee post-punksensaties gezamenlijk de oversteek maken naar Europa, dan zijn we er als de kippen bij. En wij niet alleen. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sprints - Letter to Self (★★★★): Punk als catharsis

‘She’s good for an up and comer’, echoot Karla Chubb van SPRINTS snerend het zogenaamde compliment dat ze als beginnende muzikant regelmatig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.