Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spoon – “Wild”

© Oliver Halfin

De Amerikaanse alternatieve band Spoon staat al bijna dertig jaar op de planken, en ondanks dat de groep doorheen de jaren regelmatig van samenstelling veranderde, slaagde ze er toch steeds in om aanstekelijke en kwalitatieve muziek te blijven brengen. Een belangrijke reden hiervoor is natuurlijk het herkenbare stemgeluid van zanger en gitarist Britt Daniel, die al sinds het begin de band aanvoert. Op Spoons tiende album Lucifer On The Sofa is het nog wachten tot 22 februari, maar Daniel en zijn maten schotelen ons met “Wild” alvast een nieuwe single voor. Die volgt ruim twee maanden na eerste single “The Hardest Cut” en maakt ons toch weer heel benieuwd naar wat we eind februari mogen verwachten.

Het nummer neemt even de tijd om op te bouwen, en is daardoor een minder hapklare single dan “The Hardest Cut” dat met zijn speelse riff meteen in huis viel. Bij de eerste tonen van “Wild” gingen onze wenkbrauwen zelfs even de hoogte in, want zowel het drumritme als de bassynth roepen vage herinneringen op aan Queens “Radio Gaga”. Al gauw valt een elektrische gitaar zachtjes in, en wanneer Britt Daniel prekerig zijn keel opentrekt, is Spoon onmiskenbaar in de kamer. Wat volgt is allesbehalve eighties plezier, maar alternatieve indie-pop waar Spoon zo geliefd voor is. Doorheen de strofen houdt de band het coole ritme aan, maar het refrein barst open in een weidse melodie met een swingende piano. Er volgt nog een fijne gitaarsolo overgoten met weerbarstige effecten, en zo geeft Spoon nog extra pit aan het nummer.

Spoons tiende album Lucifer On The Sofa komt uit op 22 februari, de tweede single “Wild” is alweer een aanstekelijk voorsmaakje. Dankzij het sfeervol ritme en gospelachtig refrein voegt de groep een groovy nummer toe aan haar indrukwekkende catalogus van singles.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

91 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever - Endless Rooms (★★★★): Aangesterkt en uitgepuurd

Je kon er je klok bijna gelijk op zetten. Twee jaar gingen voorbij sinds hun tweede album Sideways To New Italy, en…
AlbumsRecensies

Tomberlin - i don’t know who needs to hear this… (★★★½): Knutselen met leegte

Sarah Beth Tomberlins onconventionele reis in de muziek heeft de weg vrijgemaakt voor haar diepzinnige, introspectieve liedjesteksten. Van het loskomen van haar…
AlbumsRecensies

Crystal Eyes - The Sweetness Restored (★★★): De klok uit het oog verloren

Even klaarheid stellen voor de liefhebbers van zware metalen: deze review heeft betrekking op de Canadese indierockband Crystal Eyes en die is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.