Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Klittens – “Herkenbosch”

© Megan Bruinen

Voor de wereld op pauze gezet werd, was de vijfkoppige formatie The Klittens een van de namen om in de gaten te houden bij onze noorderburen. De band begaf zich vooral in de Amsterdamse indiescene en dat hoor je ook vandaag nog terug in hun sound. Ze zouden zomaar ergens in een grauwe kroeg alles aan flarden kunnen spelen, maar dat zit er voorlopig nog even niet in. Met hun nieuwe single “Herkenbosch” lijken de muzikanten alvast vooruit te blikken naar betere, rooskleurigere tijden.

Er moet en er zal gedanst worden bij het horen van The Klittens en dat maken de Nederlanders al vanaf de eerste seconde duidelijk. We kunnen met moeite op onze stoel blijven zitten en wanneer een opgewekt gitaarlijntje de aandacht naar zich toe trekt, kunnen we meteen alle vakjes aanvinken binnen het genre indierock. Echt grote verrassingen brengt de band niet, maar een fijn geluid des te meer. De vrolijke klanken worden weliswaar in evenwicht gebracht door het verhaal achter het lied. Zo verwijst “Herkenbosch” naar een dorpje in Nederlands Limburg waar niet bijster veel te beleven valt. Gitariste Winnie Conradi beleefde er haar puberteit en blikt vooral terug op de plek als daar waar ze met eenzaamheid in aanraking kwam. ‘This is where my dad grew up / and this is where my mom grew up / and this is where you first made me cry’, klinkt het en daarmee krijgt het nummer toch een gelaagder karakter dan we aanvankelijk voor ogen hadden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

649 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Klittens – "Atlas"

Na “Universal Experience” krijgen we alweer nieuwe muziek van de Amsterdamse girlband. “Atlas” brengt meteen ook de aankondiging van een nieuwe ep met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Single The Klittens – “Universal Experience”

Nu het gure herfstweer eindelijk is komen aanwaaien, brengt het vijftal achter The Klittens een deuntje om ons op te vrolijken. Na…
LiveRecensies

Otoboke Beaver @ Ancienne Belgique (AB Club): Als punk geen muziek is

Subculturen kennen al sinds mensenheugenis specifieke vertakkingen. Pop- en rock uit het Land van de Rijzende Zon wordt soms uit intellectuele luiheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.