Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kota the Friend – “Dear Fear”

Kota the Friend is een echt manusje-van-alles. Hij rapt, zingt, schrijft, filmt, neemt op en producet. De hiphopartiest verscheen op het muzikale toneel in 2016 en maakte sindsdien al twee mixtapes en zes albums. In België is de rapper nog relatief onder de radar gebleven, maar hij verzamelde wereldwijd een trouwe schare fans om zich heen. Zijn laatste soloplaat dateert van een jaar geleden en ondertussen bevindt Kota zich alweer in de eindsprint voor de release van zijn zesde soloalbum.

2021 was een moeilijk jaar voor Kota the Friend en niet alleen door corona en quarantaines. Tijdens de zomer van 2021 kwam Kota in opspraak nadat twee ex-vriendinnen hem beschuldigden van emotioneel misbruik en (seksueel) geweld. Kota reageerde in briefvorm op Instagram. Hij verklaarde zich verantwoordelijk voor de stress die hij tijdens de relaties heeft veroorzaakt, maar hij ontkende beschuldigingen van seksueel misbruik.

De situatie geeft een nogal bittere bijklank aan de bijnaam ‘the Friend’. Naar eigen zeggen heeft Kota the Friend in het afgelopen half jaar meer geleerd dan ooit tevoren. De problemen en lessen die hij eruit getrokken heeft, komen in ieder geval terug in zijn nieuwe muziek. “Dear Fear” is zonder twijfel een van zijn meeste introspectieve nummers tot nu toe. Wel speelt Kota opnieuw met de voor hem typische jazz-invloeden. De zachte piano en drum ondersteunen ondubbelzinnige teksten over het belang van communicatie en kwetsbaarheid. We horen een andere, maar daarom niet minder overtuigende Kota.

‘It’s time for me to get up and get to where I am headed’, en erg lang hoeven we niet te wachten om te zien waar dit naartoe gaat. De muzikale verwerking van 2021, Lyrics to GO Vol. III, komt uit op 14 januari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.