Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Koala Disco – “Cosmic Mushroom Cloud”

© Auck Schrover

Tijdens hun deelname aan Sound Track in Hasselt kreeg Koala Disco de dik verdiende publieksprijs. Het vijftal zit eveneens in de preselectie van Humo’s Rock Rally in Hamont op 19 februari. Geen beter moment dus voor Koala Disco om het nieuwe jaar te beginnen met de release van “Cosmic Mushroom Cloud”, de eerste single van een nieuw project dit voorjaar. Het voorjaar van 2022 zal een drukke periode worden voor de leden van Koala Disco, waarin stilzitten geen optie zal zijn, maar laat dit net in de lijn liggen van hun ambitie. Op 21 januari volgt al snel de release van de tweede single “How To Have Sex In Space”, zoals ze onlangs bekend maakten op hun sociale media, en op 4 februari brengen ze de tweede ep Ego Death Planet uit.

“Cosmic Mushroom Cloud” is net zoals een trip veroorzaakt door een paddenstoel die je alle kanten opstuurt van het psychedelische net. Het is een mix van gitaren, elektronica en een vleugje van het psychedelische en is exact wat we verwachten van de kersverse Belgische groep. Al is het niet te vergelijken met voorgaande projecten. Het genre verschuift duidelijk naar een meer afgelijnde identiteit en is nu eerder een mix van progrock, psychrock en neopsych met een mooie rode draad doorheen de discografie van de jonge band met een sterk geluid zoals ze al eerder live lieten uitschijnen.

Instagram / Soundcloud

13 posts

About author
Music Maniac
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Koala Disco - Ego Death Planet (★★★★): Minder nummers, meer lagen

Terwijl de maatschappij beetje bij beetje stilvalt door de overheersende, welgekende virusvariant begint de motor van Koala Disco net vol op te…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Limburg @ Muziekodroom (Hasselt)

Gisteren was voor heel wat bands een superbelangrijke dag, gezien de finales van kansenparcours Sound Track op de planning stonden. Overal in…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de winnaars van Sound Track 2021!

Overal in Vlaanderen vonden dit weekend de finales van de tweede editie van het kansenparcours Sound Track plaats. In de Hasseltse Muziekodroom,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.