Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Baby Strange – “Midnight”

Foto: Daniel Blake

Het Schotse drietal Baby Strange heeft er een bewogen jaar op zitten. In de lente verscheen hun tweede ep Land of Nothing, waarop de groep ruiger en intenser dan ooit te voren klonk en met verve een nieuw hoofdstuk inluidde. De band uit Glasgow debuteerde al in 2013 met het nummer “Friend” en drie jaar later volgde debuutplaat Want It Need It waarmee ze elke kleine club in het Verenigd Koninkrijk aan flarden speelden. Een grote doorbraak kon Baby Strange voorlopig nog niet forceren, maar de drie blijven ambitieus en hongerig verder werken aan nieuwe muziek. Met “Midnight” sloten ze hun jaar af met een knal.

“Midnight” begint met een intrigerende intro die meteen duidelijk maakt dat Baby Strange hun sound nog verder heeft aangescherpt. Bombastische gitaren vliegen je aan een vlijmscherp tempo rond de oren en het nummer wint met elke seconde gevoelsmatig aan intensiteit. Vooral frontman Johnny Madden heeft met zijn koelbloedige zangstijl een belangrijk aandeel in de power van “Midnight” en laat zich van zijn meest furieuze kant horen. Op het einde barst het nummer nog een laatste keer uit zijn voegen alvorens met een redelijk abrupt einde de luisteraar verweesd achter te laten. Een geslaagde introductie in het nieuwe muzikale hoofdstuk van Baby Strange, dat veel goeds belooft voor het nieuwe project dat eraan zit te komen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1572 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Creeper - "Midnight"

Vorig jaar viel onze mond open van verbazing toen we de tweede plaat van Creeper op onze platenspeler legden. De groep wist…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Baby Strange - "I Want to Believe"

Baby Strange draait al een tijdje zijn rondes in de rockwereld, maar het drietal uit Glasgow heeft voorlopig nooit echt de volgende…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Honey - "Midnight"

De band Black Honey uit Brighton bereidt zich stilaan voor op de release van hun gelijknamige debuutplaat Black Honey op 21 september….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.