Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aaliyah – “Poison” (feat. The Weeknd)

In de jaren 90 was Aaliyah als de engel van de r&b. Haar tweede album One in a Million uit 1996 geldt als een blauwdruk voor het genre en hedendaagse pop als geheel. Twee jaar eerder bleek ze een van de eerste slachtoffers van R. Kelly, met wie ze op haar vijftiende illegaal getrouwd zou zijn. Na dit schandaal ging ze haar eigen weg en tegenwoordig blijkt ze nog steeds invloedrijk in de modestijlen van de jongste generaties. Zonder haar tragische ongeval in de zomer van 2001 zou ze tegenwoordig wellicht eenzelfde status genieten als Beyoncé. Helaas stortte haar vliegtuig in de Bahama’s neer, na heel wat menselijke fouten. Enkele maanden geleden liet oom Barry Hankerson de muziek van de Amerikaanse op streamingsites plaatsen, met de aankondiging dat er een postuum studioalbum zou verschijnen ter herdenking van haar dood. Dit zorgde meteen voor controverse vanwege de grote inmenging van gastartiesten zoals Drake en Chris Brown.

Desalniettemin is “Poison” nu de eerste single van dit album Unstoppable, dat voorlopig nog geen publicatiedatum heeft. Het nummer begint met een brave instrumentatie waarna de hemelse opname van de zangeres aanvat. Na nog geen halve minuut komt The Weeknd op de proppen en neemt het lied morbide proporties aan. Het voelt heel vreemd aan dat Aaliyahs onafgewerkte nummers verbasterd worden door artiesten van wiens bestaan de zangeres nooit geweten heeft. Waarom worden die verloren plaatjes niet gewoon vervat in een luxe-albumheruitgave als zeldzame versies en verborgen tracks, zoals met Prince gedaan wordt? One in a Million haalde dit jaar een hogere plaats in de Billboard 200 top 20 dan het ooit gehad heeft in de jaren 90, dus het publiek voor haar originele werk is er zeker. Het korte “Poison” evolueert trouwens niet eens in een climax en verdient niet gedraaid te worden, tenzij als opstapje naar het verdere repertoire van deze wijlen zangster.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

168 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Liv Dawson

Liv Dawson is zeventien jaar jong en komt uit de grote stad Londen. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze een erg volwassen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.