Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The 113 – “Presence”

Een debuutsingle uitbrengen is altijd spannend, zeker als je het helemaal alleen moet doen. Jack Grant probeert het desalniettemin op zijn eentje en vanuit Leeds noemt hij dat project The 113. Het is een project dat invloeden haalt vanuit postpunkbands als Gang of Four en Wire, waardoor je al meteen weet dat dit niet slecht kan zijn. Toch doen we ons hoedje af voor de man omdat hij in zijn vier minuten durend debuut “Presence” toont dat je alleen ook een heuse sterke sound kan neerzetten.

Met een baslijntje dat kan tellen steekt The 113 van wal. Je voelt een opbouw in de synths op de achtergrond, maar het is toch eerst en vooral Grants stem die met alle aandacht gaat lopen. Hij heeft een vettige stem die perfect lijkt te passen bij deze al even vettige baslijn. Na een tijd komen er ook nog gitaren bij en dat maakt het geheel veel krachtiger, wat ervoor zorgt dat de song ook wat dansbaarder wordt. Moest je het niet weten, zou je niet denken dat dit een soloproject is omdat de sound zo rijk is. We zijn vooral benieuwd of The 113 dit niveau kan aanhouden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3673 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 3): Het aards paradijs

Left of the Dial is een uitputtingslag. Die begint eigenlijk al weken voor het festival, wanneer je start met het kijken naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.