Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nordmann – “Portal”

© CPU – Jan Van Hecke

Nordmann bewijst dat het bijeenrapen van uiteenlopende muziekgenres niet leidt tot een hoopje rommel. De Belgische jazzrockband die hoorbaar ook de elektronische muziek bemint, weet steeds gitaar, synths, saxofoon en drums samen te smelten tot de gladde eenvoud. Karakteriserend voor Nordmann zijn de klanken uit de saxofoon van Mattias De Craene. Mattias is ook betrokken bij jazzproject MDCIII en zelfs solo overtuigt zijn saxofoon tot reflectie en bewustzijn.

“Portal” werd gecomponeerd door Nordmann voor de driedelige Canvas-documentairereeks De prijs van de winnaar. Vlaamse topsporters krijgen het woord en belichten de dagdagelijkse psychische struikelblokken die hen overmeesteren. Voor één keer gaat het niet over hun fysieke prestaties, maar over hun mentale gezondheid. Ook eerder uitgebrachte muziek van Nordmann komt aan bod in de reeks. De vloeiende jazztonen van “Portal” zijn een weerspiegeling van de kwetsbaarheid die de reeks ontbloot en maken van De prijs van de winnaar een treffend geheel.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elias - "Explode / Boalis"

Hoewel Elias Devoldere als solo-artiest nog niet zo veel op zijn naam heeft staan, bereikte hij al redelijk wat bij andere projecten….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Christian Club - "Ignorance" (feat. Mattias De Craene)

Elk jaar trekt op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart de Heilig Bloedprocessie door de historische binnenstad van Brugge. De eveneens uit Brugge afkomstige band, met minstens…
LiveRecensies

MDCIII @ Trix (Bar): Gezellige zondagavond

Drie weken geleden gebeurde datgene waarop we geruime tijd heugelijk wachtten: een nieuwe plaat van MDCIII was te beluisteren, een project waarvan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.