Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Animal Collective – “Walker”

© Hisham Bharoocha

De experimentele band Animal Collective is eindelijk weer volledig. Na een lange afwezigheid vervoegde Deakin zijn bandmaten Panda Bear, Avey Tare en Geologist voor een korte tour door Amerika met veel nieuw materiaal, maar op een aankondiging van een plaat was het even wachten. Deze herfst kwam het collectief weer tevoorschijn met een eerste indrukwekkende single uit Time Skiffs, hun album dat op 4 februari zal verschijnen. Vandaag verscheen “Walker”, een nummer dat ons opnieuw heel optimistisch maakt over Animal Collectives nieuwe langspeler.

“Walker” werd geschreven rond de periode van het overlijden van Scott Walker, die bij het grote publiek bekend staat als zanger bij The Walker Brothers, maar artistiek vooral furore maakte met zijn experimentele solocarrière. Hoewel het nummer een ode is aan deze legendarische muzikant, staat “Walker” diametraal tegenover het grimmig geluid van Scott Walker. Deze single is namelijk een aangenaam, psychedelisch liedje geworden. Op deze neemt Panda Bear het voortouw met zijn frisse stem en luchtige ritmes. De melodieën blijven kleven, de harmonieën toveren een lach op het gezicht en het veelvoud aan percussie is de originele toets die we steeds van Animal Collective verlangen. Het ziet er naar uit dat we – na een paar mindere platen – opnieuw een majestueus album zullen krijgen van deze groep.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single serpentwithfeet - "The Hands"

Enkele dagen geleden lanceerde Animal Collective de soundtrack voor de film The Inspection. Vandaag krijgen we daar een bonustrack bij van serpentwithfeet….
AlbumsRecensies

Animal Collective - Time Skiffs (★★★½): Nagenoeg herboren

Een nieuw album van een invloedrijke artiest uit het verleden is altijd een hachelijke onderneming. Dit omdat de verwachtingen bijna nooit kunnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Animal Collective - "Prester John"

Fans van Animal Collective blijven al even op hun honger zitten als het aankomt op echte nieuwe muziek. De laatste plaat van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.