InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Bààn – “Delta”

Nu we stilletjesaan op het hoogtepunt van de vierde coronagolf zitten, denken we zo nu en dan nog eens terug aan onze Winterslaapsessies. Heel wat bands die toen op onze Facebookpagina speelden, gaan tegenwoordig een mooie toekomst tegemoet. Zo ook Bààn, dat in de tussentijd zelfs een album heeft afgewerkt. Die vierde creatie kreeg de titel Shadowboxing, en verschijnt via W.E.R.F. Records. Toch vragen we ons af waar Pascal Paulus en Jean-Philippe De Gheest de tijd vonden om dat album in elkaar te steken, want beide heren hebben de handen vol. Terwijl de ene meespeelt bij onder andere Kris Dane en Melanie De Biasio, organiseerde de andere schrijfsessies met Mark Lanegan. Hoe dan ook komt het eerste voorsmaakje van album vier morgen officieel uit, maar wij mogen “Delta” nu al in première aan je voorstellen.

Dat de mannen naar eigen zeggen de tijd namen om hun muziek te maken, werpt zijn vruchten af op “Delta”. Het nummer komt meteen lekker sfeervol op gang met donkere psychedelica en sleept je op die manier mee richting een wormgat. De bijbehorende trippy videoclip zet dat idee zelfs nog wat extra kracht bij. In de zes minuten durende instrumentale track laat Bààn alles voortvloeien uit wat voorafging, waardoor je als het ware geen andere mogelijkheid hebt dan mee te gaan in hun denkpatroon. Je weet nooit welk geluid er om de hoek loert, dus ondanks de lange tijdspanne blijf je wel geboeid luisteren naar wat er je nog te wachten staat. Tegelijkertijd werken de synths en bassen bijzonder rustgevend, waardoor de band als het ware een contradictie in een nummer wist te verstoppen. Sterk werk van Bààn!

Shadowboxing verschijnt op 4 maart 2022.

Facebook / Bandcamp

1572 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Bààn - Shadowboxing (★★★): Geladen gelaagdheid

Bààn baant zich een weg richting schaduwwereld op hun nieuwe album Shadowboxing. Brussels duo Pascal N. Paulus en Jean-Philippe De Gheest bracht…
AlbumsRecensies

Bààn - RESET (★★★★): Wervelende catharsis

Pascal Paulus en Jean-Philippe de Gheest vormen samen Bààn. Met enkel keyboards en drums creëren ze een elektronisch landschap vol psychedelische kleuren,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mumford & Sons - "Blind Leading The Blind"

Of we het nu willen of niet, sinds het ontstaan van de band kunnen we niet aan Mumford & Sons onderuit. Vorig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.