Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Beach House – Once Twice Melody (deel 2)

© David Belisle

We zijn onlangs een nieuwe maand gestart en dat betekent bijgevolg ook dat we weer een nieuw hoopje aan Beach House-nummers te horen krijgen. De band heeft met Once Twice Melody een nieuwe plaat af, maar wil die op een alternatieve manier tot leven wekken door elke maand een ep’tje uit te brengen. In november kregen we de eerste vier nummers te horen en ook vandaag krijgen we wederom een kwartet op ons bord. “Runaway”, “ESP”, “New Romance” en “Over and Over” zijn de kinderen van rekening voor de maand december en daarin trekt het duo zijn wonderbaarlijk fijne lijn vanuit het vorige hoofdstukje voort.

Deel twee wordt lekker sfeervol geopend met “Runaway”, waarin Beach House ons meteen in hogere sferen brengt. Dat mag best letterlijk genomen worden, want het lijkt wel alsof we de atmosfeer aan ons voorbij zien zoeven. Victoria’s stem werd dan ook nog eens op een robotachtige manier bewerkt, waardoor je geleidelijk aan mooi in de stemming wordt gebracht voor de elektronische toetsen die er in het refrein geleidelijk aan bij komen. Wij dwalen steeds verder af de ruimte in, terwijl de Amerikanen ervoor zorgen dat de sterretjes om ons heen een tikkeltje feller fonkelen dan normaal het geval is.

Met “ESP” krijgen we dan als bij wonder een rustiger nummertje dat ons ideaal weet te begeleiden bij onze afvaart richting het onbekende. Met hier en daar wat kleine elektronische toetsen en heel wat kalmerende elementen zoals strijkers, brengt de zeemzoete stem van de frontvrouw ons naar dromenland. Beach House weet met andere woorden wederom zijn typische sound te brengen, maar lijkt dat doorheen Once Twice Melody telkens op een lichtjes andere manier te doen, waardoor de band werkelijk nooit verveelt. Door in dit nummer bijvoorbeeld wat tikkeltjes psychedelica toe te voegen, wordt het nooit saai.

Mocht je dan toch zijn ingedommeld – we betwijfelen het – dan zal “New Romance” je, weliswaar binnen de perken van de band, wakker schudden. Met een ietwat opzwepend terugkerend elektronicadeuntje wordt het nummer aan elkaar gelijmd, terwijl de zachte stem van Legrand in conversatie gaat met die van haar kompaan Alex Scally. Dat zorgt ervoor dat de chemie in de romance haast voelbaar wordt. Het geheel klinkt voor Beach House misschien een beetje chaotisch, maar als je echt de moeite doet om naar het nummer te luisteren, word je van begin tot eind meegesleurd door het warme gevoel dat de band weet over te brengen.

Ondanks dat alle nummers zelfs al afklokten rond de vier minuten, lijkt afsluiter “Over and Over” met meer dan zeven minuten op de teller een minder hapklare brok. Toch heb je doorheen het nummer nooit helemaal door hoelang het al bezig is, doordat Beach House wederom blijft boeien. Binnen de kortste keren word je helemaal ondergedompeld in een vat vol liefde en euforie, waardoor de band er met zijn zwoele drumbeats en synths eigenlijk geen kind meer aan heeft om je te overtuigen. Toch is het pas rond de helft van het nummer dat het duo ons helemaal weet te overtuigen. Een instrumentaal intermezzo maakt de magie nog net een beetje intenser, en wanneer de drums erbij komen, zijn we helemaal verkocht. “Over and Over” groeit op die manier uit tot een fantastisch nummer, dat je langs alle kanten bestookt met gelukzaligheid. Diezelfde beat blijft tot in de laatste seconden van het nummer nagalmen, waardoor het de ideale soundtrack vormt waarmee we willen wachten op het derde deel van Once Twice Melody. 

Once Twice Melody verschijnt op 18 februari 2022 in zijn geheel. Op 28 mei staat Beach House in De Roma te Antwerpen en twee dagen later, op 30 mei, zie je ze in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Becca Mancari - "Over And Over" (feat. Julien Baker)

Voor de ene is het een droom om er ooit heen te gaan, voor de ander – in dit geval Becca Mancari…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OneRepublic - "RUNAWAY"

Er zijn maar weinig moderne bands die zoveel hits op hun palmares hebben dan OneRepublic. De Amerikaanse poprockband heeft de afgelopen jaren met…
AlbumsRecensies

Beach House - Become (★★★½): Dromerig extraatje

Na lang wachten werd het geduld van menig Beach House-fan vorig jaar dan eindelijk beloond. De band van Victoria Legrand en Alex…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.