Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mitski – “Heat Lightning”

© Ebru Yildiz

De stilte rond Mitski is voltooid verleden tijd. Vorige maand kondigde de Japans-Amerikaanse artieste met Laurel Hell haar zesde langspeler aan die in het voorjaar van 2022 het levenslicht ziet. Om ons alvast warm te maken voor een nieuw hoofdstuk, kregen we achtereenvolgens “Working for the Knife” en “The Only Heartbreaker” te horen. Een opzet waarin de muzikante dan ook met glans geslaagd is, want beide creaties namen ons mee naar een wonderlijke wereld waarin we maar al te graag vertoeven. Om onze muzikale honger te stillen, krijgen we nog voor het eind van het jaar een derde single van de nieuwe plaat te horen: “Heat Lightning”.

Het zou zomaar de soundtrack kunnen zijn voor een duistere film, maar toch is “Heat Lightning” gewoon een buitengewoon aangenaam nummer. In amper drie minuten ontplooit het kleinste geluid zich tot een kamervullende sound om vervolgens uit elkaar te vallen in gekke geluidjes die samengehouden worden door de zang van Mitski. De melancholische melodie wordt aangevuld met zachte elektronica, waardoor het een song vol verrassingen is. Elke luisterbeurt lijkt weer een ander element in de schijnwerper te zetten. Op “Heat Lighting” lijken we kennis te maken met alweer een variatie binnen de discografie van de muzikante, waardoor we steeds nieuwsgieriger worden naar die nieuwe langspeler.

Mitski’s nieuwe album Laurel Hell verschijnt op 4 februari via Dead Oceans. Op zaterdag 30 april treedt ze in Brussel op tijdens Les Nuits Botanique, tickets voor het optreden zijn al ruime tijd de deur uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Mitski @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): TikTok-meisjes in de echte wereld

Mitski: je had er tot op de dag van vandaag misschien nog nooit van gehoord. Hoewel de Japans-Amerikaanse tegenwoordig populairder is dan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Foals, Intergalactic Lovers, Mitski en meer vervoegen line-up van Rock Werchter Encore 2022!

Rock Werchter beloofde een encore en die krijgen we ook op 26 juni. Het eenmalige eendagsfestival op de heilige Werchter weide kondigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux, Mitski & David Byrne - "This Is A Life"

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om een degelijke soundtrack samen te stellen voor je videogame, serie of film. Dat weten ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.