Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mitski – “Working for the Knife”

© Ebru Yildiz

Mitski zette zichzelf in 2018 definitief op de kaart dankzij de release van haar ijzersterke vijfde plaat Be the Cowboy, maar verdween daarna terug naar de achtergrond. Op een echte comeback bleef het lang wachten, heel lang. Toch konden de fans nog niet zo heel lang geleden nog eens proeven van nieuwe muziek van de Japans-Amerikaanse zangeres, toen ze zich bezighield met het maken van de soundtrack van de grafische novelle This is Where We Fall. Geen officieel nieuw hoofdstuk dus, maar daar is het nu wel tijd voor. Met “Working for the Knife” is Mitski helemaal terug, inclusief een nieuwe wereldtour en dus hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe plaat.

De zangeres is dus niet op pensioen, zoals haar fans dachten, want “Working for the Knife” is een wondermooie comeback geworden. De track haalt de kaap van drie minuten net niet, maar weet je op die tijd wel onder te dompelen in een donkere, mysterieuze sfeer. Begeleid door Mitski’s stem, die fungeert als lichtje in de duisternis, worden we omringd door glitterende elektronica en donkergrijze gitaarflarden. In het refrein weet ze een soort euforisch effectje toe te voegen aan de single, waardoor het geheel als een puzzel in elkaar valt zonder dat je het goed en wel beseft. Met hier en daar wat folkinvloeden zit “Working for the Knife” dus weer bijzonder goed in elkaar. De fans van Mitski kunnen met andere woorden op beide oren slapen, want hun favoriete zangeres heeft zichzelf weer helemaal op de kaart gezet.

Op zaterdag 30 april staat Mitski in de Orangerie van de Botanique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1400 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Mitski @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): TikTok-meisjes in de echte wereld

Mitski: je had er tot op de dag van vandaag misschien nog nooit van gehoord. Hoewel de Japans-Amerikaanse tegenwoordig populairder is dan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Foals, Intergalactic Lovers, Mitski en meer vervoegen line-up van Rock Werchter Encore 2022!

Rock Werchter beloofde een encore en die krijgen we ook op 26 juni. Het eenmalige eendagsfestival op de heilige Werchter weide kondigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux, Mitski & David Byrne - "This Is A Life"

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om een degelijke soundtrack samen te stellen voor je videogame, serie of film. Dat weten ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.