Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sherlocks – “Games You Play”

Wie fan is van de Britse indieband The Sherlocks, had vast en zeker 19 november al met een groot uitroepteken aangeduid in zijn agenda. De vierkoppige band zou dan immers zijn derde langspeler World I Understand uitbrengen, zij het in een nieuwe samenstelling: broers Davidson verlieten de band, Alex Procter en Trent Jackson vervingen hen op respectievelijk lead- en basgitaar. Inmiddels werd het album echter uitgesteld, maar niet getreurd: al op 21 januari 2022 ligt World I Understand écht in de rekken. ‘Net te laat voor de feestdagen’, zal het viertal gedacht hebben. Ze lichten met “Games You Play” daarom een tipje van de sluier, na eerdere releases van “End of the Earth”, “Falling” en “City Lights”. ‘Het nummer heeft zelfs een wat kerstachtige sfeer’, grapte zanger Kiaran Crook op Facebook. Iets wat ook door de winterse videoclip wordt versterkt.

Aan het begin van het nummer is merkbaar dat het gaat om een van de eerste songs die Kiaran Crook ooit schreef. Begeleid door enkel een akoestische gitaar geeft zijn stem echter een meer mature sound aan, wat al snel had kunnen klinken als de zoveelste slaapkamercover op YouTube. Wanneer de drums binnenvallen in dat gezapige sfeertje, horen we The Sherlocks zoals we hen kennen. Toch blijft “Games You Play” een beetje atypisch klinken, met vaak wat minder power dan we van de band gewoon zijn. Het refrein maakt dat echter wel goed. ‘Don’t go, you don’t have to be alone’, klinken de sterke uithalen van Crook, en ook het instrumentale stukje aan het einde van het nummer kan ons wel bekoren. Het nieuwe album van The Sherlocks onder de kerstboom zit er dit jaar niet in, “Games You Play” in een eindejaarsafspeellijstje mogelijk wel.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sherlocks - "Sirens"

De trein van The Sherlocks blijft doordenderen. De gebroeders Crook hebben hun fans immers niet lang laten wachten op nieuwe muziek. Nadat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sherlocks - "City Lights"

Het jonge viertal The Sherlocks kondigde afgelopen juni aan dat zij later dit jaar met een nieuw album zouden komen. De datum…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Sherlocks - "Falling"

Wie zich ooit enigszins heeft verdiept in de Britse indierock, heeft ongetwijfeld al kennis gemaakt met de vier heren van The Sherlocks….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.