banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sherlocks – “City Lights”

Het jonge viertal The Sherlocks kondigde afgelopen juni aan dat zij later dit jaar met een nieuw album zouden komen. De datum van die verschijning werd vast gezet op 19 november 2021, en deze derde worp zal World I Understand heten. Na twee heel sterke albums, ligt de lat der verwachtingen hoog voor de Engelsmannen. Vorig jaar vond er een wissel plaats in de bezetting, waardoor de band op heden met Trent Jackson en Alex Procter over een nieuwe leadgitarist en bassist beschikt. In de nieuwe bezetting werden door de band uit Sheffield reeds twee nieuwe singles uitgebracht, waaronder “Falling“, die als eerste single van het nieuwe album niet kon overtuigen.

Gelukkig doet de kersverse single “City Lights” dit wel volledig. Van een gebrek aan kracht en overtuiging, zoals bij “Falling” het geval was, is bij dit nieuwe voorproefje alvast niets te merken. Het nummer kent een sterk refrein die zich makkelijk in het hoofd weet te nestelen. De instrumentatie zit eveneens erg strak. Na een rustig opbouwend begin krijgen we het catchy, sterk refrein waarna de gitaren voor een extra punch zorgen die het geheel mooi weet af te werken. Hiermee keren de Britten terug naar de typische sterke songs van op hun eerste twee albums.

We kijken alvast uit naar wat er in de aanloop naar de release van World I Understand nog zoal zal gelost worden, en hoe het album op z’n geheel zal klinken.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Sherlocks - "Falling"

Wie zich ooit enigszins heeft verdiept in de Britse indierock, heeft ongetwijfeld al kennis gemaakt met de vier heren van The Sherlocks….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sherlocks - "End of the Earth"

Terug van weggeweest! Het indierock-kwartet The Sherlocks kondigde vorige maand een heuse comeback aan. Als rasechte Britten vormen de jongens al sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sherlocks - "NYC (Sing It Loud)"

The Sherlocks laten opnieuw van zich horen en komen vandaag met groot nieuws. Naast een heuse Europese tour, laat de band uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.