Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Condore – “This Night”

Na vele jaren als toetseniste voor Dan San besloot de Luikse Leticia Collet in 2018 om haar soloproject Condore op touw te zetten. Onder deze naam onthult ze een persoonlijk repertoire dat zowel liefelijk zoet als ongrijpbaar melancholisch is. Haar nieuwe single “This Night” vormt het perfecte huwelijk tussen de mystieke en duistere zang van Agnes Obel en de fragiele pianoklanken van Patrick Watson.

“This Night” wordt opgebouwd door de verstrengeling van piano en stem, in een opeenvolging van melodieën en vocale harmonieën. Het nummer geeft een kijk in Condores universum: een gevoelig, intiem en delicaat toevluchtsoord waar een donkere mistroostigheid wordt gekalmeerd door een warme omgeving van zachte pianotoetsen. Hierdoor construeert “This Night” een atmosferische en cinematografische wereld waar je rustig in kan rondtrekken. Condore reikt ons in dit nummer een verzameling van levenservaringen aan: allemaal even mooi als destructief, zowel verzadigd van woede als van passie. “This Night” omvat een onbehagen dat delicaat verborgen zit achter breekbare melodieën die tevens uitnodigen om rond te dwalen. 

Na haar eerste ep Jaws, uitgebracht in april 2019, brengt Condore haar langverwachte debuutalbum uit in 2022 waarop “This Night” ongetwijfeld als een sterretje zal schitteren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Agnes Obel, Meskerem Mees, Sohnarr, Camille Camille & Bex @ Gent Jazz: Magische hemel

Het einde van Gent Jazz 2022 is bijna in zicht, maar eerst is het nog de beurt aan enkele prachtige namen. Agnes…
LiveRecensies

Agnes Obel @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Eindelijk weer thuis

Slechts vijf dagen nadat België noodgedwongen op slot ging, hadden we eigenlijk naar het Koninklijk Circus moeten afzakken voor een fijne avond…
AlbumsRecensies

Stars - From Capleton Hill (★★★): Twintig jaar actief en nog even somber als altijd

Voor het eerst in vijf jaar komt de Canadese band Stars weer met een album op de proppen. Wij zouden de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.