Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Condore – “This Night”

Na vele jaren als toetseniste voor Dan San besloot de Luikse Leticia Collet in 2018 om haar soloproject Condore op touw te zetten. Onder deze naam onthult ze een persoonlijk repertoire dat zowel liefelijk zoet als ongrijpbaar melancholisch is. Haar nieuwe single “This Night” vormt het perfecte huwelijk tussen de mystieke en duistere zang van Agnes Obel en de fragiele pianoklanken van Patrick Watson.

“This Night” wordt opgebouwd door de verstrengeling van piano en stem, in een opeenvolging van melodieën en vocale harmonieën. Het nummer geeft een kijk in Condores universum: een gevoelig, intiem en delicaat toevluchtsoord waar een donkere mistroostigheid wordt gekalmeerd door een warme omgeving van zachte pianotoetsen. Hierdoor construeert “This Night” een atmosferische en cinematografische wereld waar je rustig in kan rondtrekken. Condore reikt ons in dit nummer een verzameling van levenservaringen aan: allemaal even mooi als destructief, zowel verzadigd van woede als van passie. “This Night” omvat een onbehagen dat delicaat verborgen zit achter breekbare melodieën die tevens uitnodigen om rond te dwalen. 

Na haar eerste ep Jaws, uitgebracht in april 2019, brengt Condore haar langverwachte debuutalbum uit in 2022 waarop “This Night” ongetwijfeld als een sterretje zal schitteren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

This Is The Kit @ De Roma (Foyer): Op zijn zachtst gezegd

This Is The Kit vormde in de voorbije vijftien jaar een van de meest consistente discografieën in het genre van de indiefolk….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bonnie “Prince” Billy - Keeping Secrets Will Destroy You (★★★½): Haardvuurmuziek met een gouden randje

Liefhebbers van gitaartokkels en ingetogen luistermuziek kunnen in hun handen wrijven want onder het pseudoniem Bonnie “Prince” Billy laat de Amerikaanse singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.