Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Condore – “This Night”

Na vele jaren als toetseniste voor Dan San besloot de Luikse Leticia Collet in 2018 om haar soloproject Condore op touw te zetten. Onder deze naam onthult ze een persoonlijk repertoire dat zowel liefelijk zoet als ongrijpbaar melancholisch is. Haar nieuwe single “This Night” vormt het perfecte huwelijk tussen de mystieke en duistere zang van Agnes Obel en de fragiele pianoklanken van Patrick Watson.

“This Night” wordt opgebouwd door de verstrengeling van piano en stem, in een opeenvolging van melodieën en vocale harmonieën. Het nummer geeft een kijk in Condores universum: een gevoelig, intiem en delicaat toevluchtsoord waar een donkere mistroostigheid wordt gekalmeerd door een warme omgeving van zachte pianotoetsen. Hierdoor construeert “This Night” een atmosferische en cinematografische wereld waar je rustig in kan rondtrekken. Condore reikt ons in dit nummer een verzameling van levenservaringen aan: allemaal even mooi als destructief, zowel verzadigd van woede als van passie. “This Night” omvat een onbehagen dat delicaat verborgen zit achter breekbare melodieën die tevens uitnodigen om rond te dwalen. 

Na haar eerste ep Jaws, uitgebracht in april 2019, brengt Condore haar langverwachte debuutalbum uit in 2022 waarop “This Night” ongetwijfeld als een sterretje zal schitteren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Cornelia Murr – Corridor (★★★): Het had wat meer mogen zijn

Toen de Britse singer-songwriter Cornelia Murr in 2018 haar debuutplaat Lake Tear of the Clouds uitbracht, slaagde ze er niet meteen in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Corby - "Problems"

Door de ondertussen welgekende coronapandemie was het even stil langs Corby’s kant. Het tweede en laatste album van de Australische singer-songwriter dateert…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit - "A Feeling That Never Came"

De terugkeer van First Aid Kit is met deze eerste grijze herfstdagen nu helemaal een feit. Sinds ze deze zomer op Rock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.