Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Shadow Machine – “Disengaged”

Het muzikale project van Jo Geboers, The Shadow Machine, leverde reeds twee veelbelovende singles op met “Blind” en “Thirst“. Typerend voor beide nummers was het feit dat ze groeien per luisterbeurt, mede door melancholie en teksten die echt ergens over gaan. Op de derde single hebben we niet te lang moeten wachten, “Disengaged” is het volgende wapenfeit van de talentvolle singer-songwriter.

Op de nieuwe single klinkt The Shadow Machine toch net weer anders dan op de vorige nummers, waardoor het herkenbaar blijft, maar tegelijkertijd ook nog fris. Muzikaal is het nummer voller door de drums die het constante tempo bepalen en de gitaarklanken die voor de golven zorgen, waardoor we zelfs Mumford & Sons als invloed zouden kunnen horen. Het talent spat er vanaf. The Shadow Machine stelt ons wederom niet teleur. En ook deze keer is er een waardevolle boodschap in de tekst verstopt. Liefde is niet enkel de hoogtes delen, maar ook elkaar beter leren kennen en de andere ondersteunen zoals geen ander het kan. Met andere woorden: liefde is dagelijks werken om de connectie te behouden. De inspiratie daarvoor vond hij in zijn omgeving tijdens de lockdown begin 2020, toen plots iedereen thuis zat en bleek dat dagelijks samenleven een grotere uitdaging was dan velen onder ons hadden ingeschat.

Na “Disengaged” mogen we zeggen dat The Shadow Machine drie op drie scoort en zo de verwachtingen verder doet groeien voor wat een veelbelovende debuut-ep lijkt te gaan worden. Om daarvan te kunnen genieten, moeten we nog wachten tot 11 februari 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

The Shadow Machine - Cities of Light (★★★½): Boeiende balans tussen licht en donker

Het gaat snel voor singer-songwriter Jo Geboers en zijn nieuwe geesteskind The Shadow Machine. Een klein jaar terug bracht de man zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Shadow Machine - "Thirst"

Het lijkt erop dat singer-songwriter Jo Geboers zich wel erg goed thuis voelt binnen zijn nieuwe muzikale nest The Shadow Machine. In…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Shadow Machine - "Blind"

The Shadow Machine is het nieuwe project van singer-songwriter Jo Geboers, die na een meer dan succesvolle rit met Low Land Home…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.