Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma – “crackuma” (feat. Kleine Crack)

© CPU – Maxim Meyer-Horn

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse $uicideboy$. Zijn nieuwe single doet hij samen met nog een zeer productieve Antwerpenaar: Kleine Crack. Voor de buitenwereld zegt die naam misschien nog niet zo veel, maar in de Belgische rapscene is hij ondertussen een vaste waarde. “crackuma” is de derde single die Rare Akuma uitbrengt na de aankondiging van een album in 2022. Na “Wabbajack” en “Trauma” is hij zoals hij zelf zegt “back on his rage shit”.

Een imposante orgelloop maakt meteen het undergroundgehalte van het duo duidelijk. De duivel is nooit ver weg. Kleine Crack rapt bijna twee minuten tot de beat echt dropt en Rare Akuma aan zijn verses kan beginnen. Angstaanjagend en hard brengt Kleine Crack zijn tekst als een mantra richting de hel. “Kleine laat u zweten als het vuur dooft”, lijkt een einde, maar dan moet Rare Akuma nog komen. Nog voor Kleine Crack zijn zin afmaakt, schreeuwt Akuma “I want war” en mag dat duidelijk wezen. Rare Akuma is eeuwig kwaad. Zijn rhymes vloeien vlot, kort maar krachtig. De moshpit die deze track kan veroorzaken zou ongezien zijn. Afsluiten doet Kleine Crack met dezelfde lines als in het begin. Drie intense minuten waarin Kleine Crack de show steelt op een beat die recht uit de vingertoppen van de duivel komt.

Rare Akuma’s nieuwe album dirtywominus komt pas in 2022 uit, maar met tracks als deze wachten we daar graag op.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

j-hope - Jack In The Box (★★½): Veel hoop, weinig genoegen

Op zijn veertiende won Jung Hoseok de eerste prijs in een nationale danscompetitie. Hij had toen al een naam voor zich gemaakt,…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2022 (Festivaldag 2): Regen in de lucht en zon op het podium

Na een nacht en voormiddag rust opende het Ossegempark gisteren weer de deuren voor de tweede dag van Couleur Café. Het druilerige…
InstagramLiveRecensies

Scarlxrd @ Botanique (Orangerie): King Scar!

Youtuber Mazzi Maz startte zijn muziek carrière als zanger in de nu-metalband Myth City. Enkele jaren later begon de Brit solo onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.