Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma – “crackuma” (feat. Kleine Crack)

© CPU – Maxim Meyer-Horn

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse $uicideboy$. Zijn nieuwe single doet hij samen met nog een zeer productieve Antwerpenaar: Kleine Crack. Voor de buitenwereld zegt die naam misschien nog niet zo veel, maar in de Belgische rapscene is hij ondertussen een vaste waarde. “crackuma” is de derde single die Rare Akuma uitbrengt na de aankondiging van een album in 2022. Na “Wabbajack” en “Trauma” is hij zoals hij zelf zegt “back on his rage shit”.

Een imposante orgelloop maakt meteen het undergroundgehalte van het duo duidelijk. De duivel is nooit ver weg. Kleine Crack rapt bijna twee minuten tot de beat echt dropt en Rare Akuma aan zijn verses kan beginnen. Angstaanjagend en hard brengt Kleine Crack zijn tekst als een mantra richting de hel. “Kleine laat u zweten als het vuur dooft”, lijkt een einde, maar dan moet Rare Akuma nog komen. Nog voor Kleine Crack zijn zin afmaakt, schreeuwt Akuma “I want war” en mag dat duidelijk wezen. Rare Akuma is eeuwig kwaad. Zijn rhymes vloeien vlot, kort maar krachtig. De moshpit die deze track kan veroorzaken zou ongezien zijn. Afsluiten doet Kleine Crack met dezelfde lines als in het begin. Drie intense minuten waarin Kleine Crack de show steelt op een beat die recht uit de vingertoppen van de duivel komt.

Rare Akuma’s nieuwe album dirtywominus komt pas in 2022 uit, maar met tracks als deze wachten we daar graag op.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicki Minaj, Maluma & Myriam Fares - "Tukoh Taka"

De officiële hymne van het FIFA Fan Festival is bekend: niemand minder dan Nicki Minaj heeft haar zang- en raptalent samengebundeld met…
AlbumsRecensies

Central Cee - No More Leaks (★★★½): De States als volgende stap?

Leaks. Ze zijn vandaag de dag naar alle waarschijnlijkheid de ergste nachtmerrie van rappers. Bij de West-Londense drillrapper Central Cee gingen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.