Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WANHEDA – “Akathisia”

Zes heren, waarvan de helft de naam Jan draagt. Een bijzondere bandsamenstelling, maar ook muzikaal is WANHEDA een groep die meer dan de moeite is om eens uit te checken. Zo ook hun nieuwste single “Akathisia”, de voorbode van een full-album, ‘Desert of Real’, dat begin februari wordt verwacht. Enkele jaren terug dropten ze al een ep, dat toen The Cenozoic Implosion werd gedoopt.

Waar “Akathisia” begint als iets wat een Tamino nummer kon zijn, evolueert na enkele seconden – dankzij de geniale toevoeging van trompet en zachte percussie – tot een aangenaam uniek geluid. Het zou geen postrock zijn mocht er geen uiterst gevoelig gitaarspel te bewonderen zijn, zo ook op deze track. Het behoeft dan ook verder niet veel fantasie om WANHEDA een plekje toe te kennen in de muzikale stamboom met acts als Explosions In The Sky als stamvaders. Qua opbouw zit “Akathisia”, zoals het een goeie postrock-track betaamt, in ieder geval helemaal snor. Er wordt in het nummer een groots verhaal neergezet, dat epische proporties aanneemt zonder dat er wordt vervallen in een clichématige wall-of-sound.

Boeiende, intrigerende postrock creëren is een ambacht. Een ambacht die WANHEDA op “Akathisia” bewijst volledig onder de knie te hebben. Het zou ons niet verbazen mocht ‘Desert of Real’ de band niet alleen in België, maar ook buiten onze landsgrenzen op de kaart zetten.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify. 

130 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

WANHEDA - Desert of Real (★★★½): Meeslepende, instrumentale controle

We stelden de heren van WANHEDA al eerder aan jullie voor, toen we de release van de single “Akathisia” op ons namen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.