Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Circe – “Mess With Your Head”

Het is pas vorig jaar dat we voor het eerst van de excentrieke popster Circe hoorden. De uit Londen afkomstige zangeres verraste ons toen met haar eerste singles “Ten Girls” en “Ruined Your Sons“, waarmee ze erg vernieuwend uit de hoek kwam. Later verwerkte ze die in haar debuut-ep She’s Made Of Saints, die vooral bestond uit grensverleggende elektronische geluiden en doordringende bassen. Met deze ep maakte ze ons duidelijk dat ze zeker geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken. In haar liedjes heeft ze het vooral over toxische mannelijkheid, en over hoe vrouwen moeten samenspannen om dat probleem tegen te gaan. Muzikaal geïnspireerd door experimentele artiesten zoals Charli XCX en Kate Bush, probeert ze haar boodschap nog wat extra kracht bij te zetten.

“Mess With Your Head” klinkt in tegenstelling tot Circe’s eerder uitgebrachte werk net iets toegankelijker. Heel veel verandering is er niet te merken, ook al heeft het een minder donker kantje dan haar vorige singles. Haar herkenbare ijzingwekkende stem bezorgt je nog steeds rillingen, maar enkel op een positieve manier. Zoals we van Circe gewoon zijn, gaan de elektronisch getinte bassen alweer door merg en been, wat het nummer ook dansbaar maakt. Alleen klinkt alles net iets te bewerkt, waardoor het minder aangenaam voelt om naar te luisteren. Door haar feeërieke en fragiele stemgeluid te vermengen met baanbrekende computergestuurde klanken, komt de Engelse toch opnieuw origineel uit de hoek. Hierdoor weet ze zich te onderscheiden van andere hedendaagse popartiesten. We zijn alvast benieuwd wat ze ons in de toekomst nog zal voorschotelen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Circe - "Ruined Your Sons"

In de Griekse mythologie was het Circe die de bemanning van Odysseus in zwijnen veranderde. Duizenden jaren later verschijnt er opnieuw een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.