banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Circe – “Ruined Your Sons”

In de Griekse mythologie was het Circe die de bemanning van Odysseus in zwijnen veranderde. Duizenden jaren later verschijnt er opnieuw een Circe ten tonele, maar deze keer komt ze uit Londen en verkondigt ze haar boodschap op een iets subtielere manier. Circe omschrijft zichzelf als een ‘femxle apocalyptic songstress’, wat resulteert in feministische darkpop. Haar vorige single “Ten Girls” genoot heel wat airplay op BBC en het zal niet verbazen dat ook haar nieuwste nummer “Ruined Your Sons” twee dagen geleden op BCC 6 in première ging.

Waar “Ten Girls” nog een oproep was aan vrouwen om de strijd aan te gaan – geïnspireerd door The Handmaid’s Tale – bekijkt Circe het op “Ruined Your Sons” vanuit een omgekeerd perspectief. Het nummer gaat over toxische mannelijkheid, zo ingebakken in onze macho-samenleving dat enige vorm van gevoeligheid onmogelijk wordt. ‘You’re falling apart and I don’t know where to stay / And you don’t want to be this way and I don’t know what to say’. Circe verwijt de maatschappij alle jongens te hebben verziekt en ze kaart het onrecht aan dat vrouwen in onze samenleving hierdoor dagelijks te verduren krijgen. Het is een zware boodschap, en de tragische manier waarop Circe ze brengt, maakt het des te heftiger. Op claustrofobische, maar tegelijkertijd allesomvattende soundscapes klinkt de breekbare maar ook krachtige stem van Circe die voor dit nummer inspiratie vond in de soundtrack van Stranger Things, enkele David Lynchfilms en de fotografie van Tim Walker.

Op 25 november verschijnt Circes debuut-ep She’s Made of Saints, een feministisch werk van een vrouw die opgroeit ten tijden van #metoo.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

239 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Circe - "Mess With Your Head"

Het is pas vorig jaar dat we voor het eerst van de excentrieke popster Circe hoorden. De uit Londen afkomstige zangeres verraste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.