banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts – “Burn The Empire”

© jjjacobcampbell

Schotland heeft in het verleden al een heleboel rockbands naar voor gebracht en ook The Snuts doet het de laatste tijd meer dan behoorlijk. Het viertal bracht in april zijn eerste album W.L. uit en kwam er meteen mee binnen op de hoogste positie in de Schotse hitlijst. Ondertussen trekt de band met een uitgebreide en vooral voor een groot deel uitverkochte tour door het Verenigd Koninkrijk, al moesten de mannen een aantal shows wegens ziekte wel verplaatsen naar een latere datum. The Snuts is op die tour ook al een tijdje aan het opbouwen naar de release van het nieuwe nummer “Burn The Empire”, en dat ziet nu eindelijk het levenslicht.

Op zijn eerste album W.L. kleurde The Snuts lekker binnen de lijntjes en deed het niet al te zot. Dat kunnen we van het nieuwe “Burn The Empire” helemaal niet zeggen. De vier nemen wat meer risico en durven vooral wat ruiger uit de hoek te komen, wat resulteert in een intens nummer. De gitaren zetten de luisteraar meteen op scherp en ook frontzanger Jack Cochrane verrast met een explosieve zangpartij die we zo nog niet van hem kenden. Een echt catchy refrein à la “Glasgow” of “Seasons” heeft het nummer niet, al is dat ook niet nodig omdat het als een geheel zeer sterk overkomt. The Snuts slaat met “Burn The Empire” een boeiende en interessante nieuwe richting in, die zijn geluid net dat tikkeltje interessanter maakt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1451 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Snuts - W.L. (★★★½): Veelzijdig debuutalbum van beloftevolle Schotse indierockers

Schoolvrienden die besluiten samen muziek te maken en stilaan de wereld veroveren klinkt als een cliché in de oren, maar is wel…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Snuts: 'Sommigen willen blijven hangen in de nineties; wij blijven vooral onszelf'

Als je vertrouwd bent met de Britse indiescene, zeggen The Snuts je ongetwijfeld wel iets. Sinds 2016 baant dit Schotse viertal zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.