Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts – “Burn The Empire”

© jjjacobcampbell

Schotland heeft in het verleden al een heleboel rockbands naar voor gebracht en ook The Snuts doet het de laatste tijd meer dan behoorlijk. Het viertal bracht in april zijn eerste album W.L. uit en kwam er meteen mee binnen op de hoogste positie in de Schotse hitlijst. Ondertussen trekt de band met een uitgebreide en vooral voor een groot deel uitverkochte tour door het Verenigd Koninkrijk, al moesten de mannen een aantal shows wegens ziekte wel verplaatsen naar een latere datum. The Snuts is op die tour ook al een tijdje aan het opbouwen naar de release van het nieuwe nummer “Burn The Empire”, en dat ziet nu eindelijk het levenslicht.

Op zijn eerste album W.L. kleurde The Snuts lekker binnen de lijntjes en deed het niet al te zot. Dat kunnen we van het nieuwe “Burn The Empire” helemaal niet zeggen. De vier nemen wat meer risico en durven vooral wat ruiger uit de hoek te komen, wat resulteert in een intens nummer. De gitaren zetten de luisteraar meteen op scherp en ook frontzanger Jack Cochrane verrast met een explosieve zangpartij die we zo nog niet van hem kenden. Een echt catchy refrein à la “Glasgow” of “Seasons” heeft het nummer niet, al is dat ook niet nodig omdat het als een geheel zeer sterk overkomt. The Snuts slaat met “Burn The Empire” een boeiende en interessante nieuwe richting in, die zijn geluid net dat tikkeltje interessanter maakt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1815 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts - "Gloria"

De Schotten van The Snuts houden er de laatste jaren een stevig tempo op na. “Gloria” is de eerste nieuwe muziek van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
AlbumsRecensies

The Snuts - Burn The Empire (★★★½): Hartverwarmende Schotse rock

Na een erg succesvol debuutalbum W.L. hebben de Schotten anderhalf jaar later een nieuwe plaat klaar. Wanneer je als band een sterk debuut uitbrengt,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.