banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Snuts – “Seasons”

The Snuts is een nog jonge Schotse band die klaar is om de wereld te veroveren. Naambekendheid liepen ze op door het online gooien van demo versie’s van hun nummers, die tot hun eigen verbazing redelijk vaak beluisterd werden via SoundCloud en Spotify. Het leverde hen in december nog een uitverkochte show op in de legendarische King Tut’s Wah Wah Hut concertzaal in Glasgow en een plaats op het affiche van FIB naast namen als The Killers en The Vaccines. Ondertussen werkte het viertal hard aan nieuwe muziek en deze keer kozen ze niet voor een demo versie, maar gooiden ze met “Seasons” een eerste afgewerkte single online.

Het begin van “Seasons” start goed met een fijne gitaarriff en een sterke verse. Als we een puntje van kritiek mogen geven: het refrein valt wat ons betreft wat tegen gezien het niet meeslepend en energiek genoeg is in vergelijking met de strofes. Op vlak van instrumentatie zit het nummer dan weer wel goed in elkaar waardoor alle instrumenten duidelijk te herkenen zijn. The Snuts heeft veel potentieel en dat hebben ze op “Seasons” nog eens laten blijken. Als ze in hun volgende nummers een goede balans vinden tussen sterke strofes en een pakkend refrein, zien we ze wel eens heel groot worden.

Facebook

 

1453 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts - "Burn The Empire"

Schotland heeft in het verleden al een heleboel rockbands naar voor gebracht en ook The Snuts doet het de laatste tijd meer…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Snuts - W.L. (★★★½): Veelzijdig debuutalbum van beloftevolle Schotse indierockers

Schoolvrienden die besluiten samen muziek te maken en stilaan de wereld veroveren klinkt als een cliché in de oren, maar is wel…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.