Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nils Frahm – “Late”

© CPU – Kris Kellens

Nils Frahm zit nooit stil. De Duitse neoklassieke componist produceerde in de afgelopen elf jaren al twintig albums en talloze singles, ep’s en andere muzikale projecten. Zijn oeuvre wordt op 3 december aangevuld met de nieuwe plaat Old Friends New Friends. We kregen met “All Numbers End” al een heel kort voorsmaakje in het begin van de maand. Nu krijgen we met “Late” een laatste hint naar het karakter van Frahms nieuwe album.

Waar Nils Frahm met zijn vorige album samen met F.S. Blumm een volledig andere muzikale weg insloeg, keert hij nu terug naar zijn gekende minimalistische pianoklanken. “Late” leunt veel meer aan bij de muziek die Frahm jaren geleden maakte en dat is perfect verklaarbaar. Het nieuwe album dat hij binnenkort wil releasen is een verzameling van 23 composities die hij sinds 2009 schreef. Er zal dus geen duidelijke muzikale lijn doorheen het album te herkennen zijn.

“Late” laat je helemaal tot rust komen aan de hand van enkele subtiele noten die op een dof klinkende piano worden gespeeld. Die doffe klank verkrijgt Frahm door wat vilt voor de hamertjes van zijn piano te plaatsen.  Het nummer is een aanrader voor wie van Frahms oude werk geniet (het album Felt is een absolute aanrader) of voor fans van zijn recent album Graz. Als we de grote klasse van de Duitse virtuoos opnieuw mogen verwachten op Old Friends New Friends, dan krijgen we op 3 december een zoveelste meesterwerk op ons bord.

Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ludovico Einaudi, Herbie Hancock, Nils Frahm en 10 anderen vervoegen Gent Jazz-affiche

Drie weken na de eerste lading namen presenteert Gent Jazz vandaag een nieuwe reeks artiesten voor zijn 2023-editie. Onder andere Ludovico Einaudi,…
LiveRecensies

Nils Frahm ‘Music For Brussels’ @ Nuits Sonores (Bozar): Als vergenoegde vogels

Nuits Sonores bewondert cultuur en activisme en biedt al voor zijn vijfde editie het podium aan beide uitingen van emoties. Ook de…
AlbumsRecensies

Nils Frahm – Music For Animals (★★★½): Wegzweven en terug landen

Er zijn zekerheden in het leven: de zon komt op en gaat onder, de energieprijzen in 2022 zijn hels en de componist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.