Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nils Frahm – “Late”

© CPU – Kris Kellens

Nils Frahm zit nooit stil. De Duitse neoklassieke componist produceerde in de afgelopen elf jaren al twintig albums en talloze singles, ep’s en andere muzikale projecten. Zijn oeuvre wordt op 3 december aangevuld met de nieuwe plaat Old Friends New Friends. We kregen met “All Numbers End” al een heel kort voorsmaakje in het begin van de maand. Nu krijgen we met “Late” een laatste hint naar het karakter van Frahms nieuwe album.

Waar Nils Frahm met zijn vorige album samen met F.S. Blumm een volledig andere muzikale weg insloeg, keert hij nu terug naar zijn gekende minimalistische pianoklanken. “Late” leunt veel meer aan bij de muziek die Frahm jaren geleden maakte en dat is perfect verklaarbaar. Het nieuwe album dat hij binnenkort wil releasen is een verzameling van 23 composities die hij sinds 2009 schreef. Er zal dus geen duidelijke muzikale lijn doorheen het album te herkennen zijn.

“Late” laat je helemaal tot rust komen aan de hand van enkele subtiele noten die op een dof klinkende piano worden gespeeld. Die doffe klank verkrijgt Frahm door wat vilt voor de hamertjes van zijn piano te plaatsen.  Het nummer is een aanrader voor wie van Frahms oude werk geniet (het album Felt is een absolute aanrader) of voor fans van zijn recent album Graz. Als we de grote klasse van de Duitse virtuoos opnieuw mogen verwachten op Old Friends New Friends, dan krijgen we op 3 december een zoveelste meesterwerk op ons bord.

Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Glass Museum - “Reflet”

De Belgische jazzvijver bevat reeds enkele jaren een steeds groter wordende school gekruiste vissen die wortels hebben in zowel jazz als elektronika…
AlbumsRecensies

Nils Frahm - Old Friends, New Friends (★★★½): Een overdaad aan pracht

Nils Frahm lijkt in zijn slaap te kunnen componeren en dus brengt het Duitse pianotalent alweer een nieuw album uit. Deze keer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sea Wolf - "Reflections On A Grey Dawn" (feat. Dustin O'Halloran)

Van muziek schrijven voor de Twilight-saga tot een nummer componeren met Dustin O’Halloran: Alex Brown Church, beter bekend als Sea Wolf, kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.