Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eyemèr – “Reborn”

Eyemèr schopte het in 2014 tot de finale van Humo’s Rock Rally, waar we hen leerden kennen met hun melancholische, intieme indiefolknummers, vaak eenvoudig in instrumentatie maar enorm krachtig en hoopvol in hun boodschap. Op ep Good Mourning To You bijvoorbeeld kregen we het inspirerende “Bird, You Can Fly” te horen, een emotioneel anthem over bevrijding vinden in non-binariteit. Ook op hun nieuwste single “Reborn” krijgen we een pakkend verhaal van bevrijding. Het nummer gaat namelijk over het ondergaan van een borstoperatie als transgender persoon en het bevrijdende gevoel nadien. “Reborn” is een van de vijf nieuwe nummers op de nieuwe ep Transition Town die op 11 februari zal verschijnen.

Opnieuw is het een melancholische gitaarmelodie, zoals we die van Eyemèr gewend zijn, die ons bij de hand neemt doorheen het hoopvolle verhaal. In hun heldere en breekbare stemgeluid vertelt Eyemèr ons hoe die bevrijding vond in de operatie en na een zware zoektocht eindelijk thuiskomt in hun lichaam: ‘I’ve been searching for it, like a snail lost without it’. De akoestische gitaar krijgt bovendien versterking van een paar melancholische strijkers en ook de breekbare backings en gastzang van trans zanger Ryan Cassata geven “Reborn” een extra hoopvolle glinstering mee. Toch is het vooral het emotionele spoken word-gedeelte in het midden waar de echte overtuigingskracht zit. “Reborn” is een bijzonder persoonlijk en bevrijdend nummer waar Eyemèr opnieuw laat zien wat voor een sterke songwriter die is.

Ook de videoclip sluit mooi aan bij de inspirerende boodschap en toont ons polaroids van 37 trans personen en/of non-binaire personen die ook een borstoperatie hebben gehad.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify. 

Related posts
AlbumsRecensies

Eyemèr - Good Mourning To You (★★★½): Hol maar hoopvol

Eyemèr – het pseudoniem van de Gentse singer-songwriter Sarah Devreese – bemachtigde in 2014 nog een finaleplaats in Humo’s Rock Rally. Enkele…
Nieuwe singles

De selectie songs van 2016, de beste 101

Op Dansende Beren staan liedjes op zich centraal. Het zou dus maar vreemd zijn als we geen lijstje maken met songs van…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 3 - 9 oktober 2016

Het was alweer even geleden dat we nog zo’n volle week met clipjes kregen. Het niveau was erg hoog en iedere clip…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.