Albums, Recensies

Eyemèr – Good Mourning To You (★★★½): Hol maar hoopvol

Eyemèr – het pseudoniem van de Gentse singer-songwriter Sarah Devreese – bemachtigde in 2014 nog een finaleplaats in Humo’s Rock Rally. Enkele jaren later zag hun debuutplaat Temporarily Colourblind het daglicht en vandaag is het de beurt aan hun splinternieuwe ep, Good Mourning To You. We horen melancholische folk die gemengde gevoelens teweegbrengt.

Eyemèr toont ons dat je niet veel nodig hebt om muziek door te laten sijpelen tot onze hartjes. Die kleurt de liedjes in met enkel hun breekbare stem en een mooie gitaarbegeleiding. De inspiratie achter deze ep is het verlies van een dierbare aan zelfdoding en dat verklaart ook meteen de woordspeling in de titel. Een ander thema dat ook aan bod komt in de teksten is non-binariteit, aangezien de artiest zelf een tijd geleden uit de kast is gekomen als non-binair zijnde. Die zou graag het taboe willen doorprikken en het onderwerp normaliseren.

Op zich horen we op Good Mourning To You geen nieuwe Eyemèr. Die gebruikt dezelfde ingrediënten als op Temporarily Colourblind, zijnde een gitaar, een breekbare stem en een krachtig verhaal. Eyemèr slaagt er gewoon opnieuw in om ons op wandeltocht te nemen doorheen hun melancholisch landschap. De artiest vertaalt hun verdriet op een prachtige wijze naar een betoverende, haast bezwerende melodie. Terwijl alle elementen van de liedjes ons bedroeven, troost de tekst ons door hoopvol te spreken.

De melancholische folk op Good Mourning To You ligt mooi in het verlengde van Eyemèrs debuutplaat. De nummers zetten in hun eenvoudigheid een triestige maar ook hoopvolle sfeer neer, waarin we helemaal mee sudderen.

Je kan Eyemèr live aan het werk zien in het Genderspectrum in Gent op 27 oktober.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

21 oktober 2019

About Author

Babette Rogiers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief