Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Scruffpuppie – “wondering how”

We waren bij Dansende Beren niet de enigen die plots onze ogen op Scruffpuppie lieten vallen, toen de artiest zich onlangs bij het recordlabel van Phoebe Bridgers aansloot. Ze bracht op YouTube al lang een mix van eigen nummers en uiteenlopende covers en in 2018 bracht ze een eerste album uit. In januari volgend jaar volgt er een tweede langspeler en daarvan wordt er nu een derde single uitgebracht. Het ruwe “assignment song” en ingetogen “paint” toonden eerder al twee verschillende kanten van de artiest en op het nieuwe “wondering how” worden die twee met elkaar gecombineerd.

Scruffpuppie begint met een rustige gitaar en wat percussie aan “wondering how”. Monotone zang wordt tijdens de refreinen vervangen door een energiekere stem en ook de instrumenten gaan dan voluit. Het doet wat denken aan artiesten als Yungblud, dus vernieuwend is het niet helemaal. Je hoeft niet elke keer het warm water opnieuw uit te vinden en nu is het al gezellig baden in “wondering how”. Scruffpuppie speelt met contrasten op haar nieuwe single, wat resulteert in een tof liedje.

Letters to Nobody verschijnt op 28 januari.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

1201 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Scruffpuppie - "Assignment Song"

De uit Los Angeles afkomstige Scruffpuppie is de nieuwste telg op het label van Phoebe Bridgers. De muzikant gebruikt zij/haar/die/hun voornaamwoorden en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.