Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beirut – “So Slowly”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Het is ondertussen al vijftien jaar geleden dat Beirut de overrompelende debuutplaat Gulag Orkestar uitbracht. Hits als “Nantes” en “Santa Fe” zorgden er daarna voor dat de band al snel een plekje innam in het collectieve geheugen. Vijftien jaar later staat Beirut op het punt om Artifacts uit te brengen. Dit album zal bestaan uit b-kantjes, herwerkingen en onuitgegeven nummers die de band doorheen de jaren verzamelde. Een bonte mix van nummers, maar de eerste vooruitgeschoven single “Fisher Island Sound” klonk alvast opvallend fris.

“So Slowly” bevestigt dat enthousiasme niet helemaal. Het is atypisch voor een Beirut-nummer, maar Zach Condon duwt de blazers naar het achterplan en laat snaar- en slagwerk het ritme bepalen. De zalvende stem van de zanger laat er echter geen twijfel over bestaan dat dit een nummer van Beirut betreft. Ook in de songtekst valt naar aloude gewoonte geen grote ontboezeming te noteren. Het nummer klinkt uiteindelijk wel warm, maar toch hebben we het gevoel dat het zonder angel al snel naar de achtergrond kabbelt.

Het is nooit onaangenaam om een nummer van Beirut op te leggen. Toch lijken we te begrijpen waarom dit nummer het nog niet eerder tot single schopte. Artifacts komt op 28 januari uit op Pompeii Records.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beirut - Artifacts (★★½): Buitenbeentjes en andere kermisliedjes

We moeten nog maar aan Beirut denken of ons hoofd begint al spontaan heen en weer te wiegen. De band maakt al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beirut - "Fyodor Dormant"

Het album Artifacts van Beirut wordt een waar huzarenstukje. De plaat is 26 nummers rijk, waarvan de eerste zeven de eerste ep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beirut – “Fisher Island Sound”

Een nieuw liedje van Beirut zorgt alleen maar voor een warme sfeer in je lichaam, alleen is “Fisher Island Sound” niet zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.