Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott – “It’s Not Too Late”

Op regelmatige basis reizen we in het gezelschap van Skott af naar een sprookjeswereld waar glitter en duisternis hand in hand gaan. Al sinds het prille begin weet de Zweedse ons te betoveren. In die mate dat we haar zelfs uitriepen tot Scandinavische popprinses, een titel die ze keer op keer weer waarmaakt. Met niet alleen muzikale pareltjes, maar ook heuse kunstwerken als artwork laat ze een onuitwisbare indruk na. Na de release van debuutplaat Always Live For Always werd het nooit echt stil rond de artieste, nadat we eerder dit jaar konden genieten van “Tired” is er nu “It’s Not Too Late”.

“It’s Not Too Late” lijkt uit een onbekende duisternis op te borrelen, waarna Skott zich als verteller profileert in de opvoering. Al gauw wordt het geheel muzikaal aangevuld door allerlei kleine geluidjes en extra lagen. Even later lijkt het licht binnen handbereik en klinkt de Zweedse net zo betoverend en engelachtig als we gewend zijn, tot we verleid worden door een sirene en dieper dan ooit vallen. ‘Honestly there’s a danger here / we’re not thinking clear’, klinkt het en zo wordt meteen duidelijk dat dit nooit een nummer vol rozengeur en maneschijn diende te worden. Ondanks dat hullen we ons toch maar graag in de muzikale kunstwerkjes van Skott. Misschien is de duisternis wel verslavender dan we denken?

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Skott - Roses N Guns (★★★★): Glinsterend koninkrijk

Het ziet ernaar uit dat we nog lang niet alle delen van het door Skott gecreëerde universum gezien hebben. Nadat de Zweedse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Hail Mary"

Al jaar en dag betovert de Zweedse Skott ons met haar sprookjesachtige altpopsongs die iedereen onderdompelen in een duistere wereld vol glitter….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Once in a While (smile)"

De hoogdagen voor Scandinavische popmuziek lijken voorbij en plots zou je zelfs vergeten wat voor fijne muziek uit de meest noordelijke contreien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.