Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott – “Tired” (feat. Shylde)

Skott, de Scandinavische popprinses die onze oortjes al een aantal jaren streelt met betoverende songs, is terug van nooit echt weggeweest. Na jaren van singles en een enkele ep verscheen in 2020 haar debuutalbum Always Live For Always. Die plaat wist ons midden in een pandemie toch te transporteren naar een sprookjeswereld waar we het liefst nog wat langer waren gebleven. Nog geen jaar na dat album trakteert de Zweedse ons alweer op nieuwe muziek. Op “Tired” hoor je naast vocaal engeltje Skott ook Shylde.

Skott zou initieel gezien alleen als songwriter optreden voor het nummer “Tired”, maar al gauw bleek ze zelf een band met het nummer te hebben en daar zijn we maar wat blij mee. De song gaat over de vermoeidheid waaraan je maar niet wilt toegeven en past daarom helemaal in het daglicht van hoe de wereld er dezer tijd uitziet. Dat vertaalt zich naar een muzikaal interessante productie. Vooraleer de beat weerklinkt, lijkt het alsof je het geluid hoort van een kermisattractie waarvan het ritje tot een eind komt en de muziek vertraagt. Waar optimisme en uitputting elkaar ontmoeten, ontstaat een catchy geluid dat gekenmerkt wordt door een pulserende baslijn en fijne synths. De glinsterende, doch melancholische wereld waarin Skott ons ditmaal verwelkomt is er eentje waarin we bijzonder graag vertoeven.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
AlbumsRecensies

Skott - Always Live for Always (★★★★): Op vakantie naar een sprookjeswereld

Al jarenlang zijn we fan van de Zweedse Skott die ons keer op keer weet te betoveren met bijzondere nummers. Hoewel we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Talk About Me"

Het is geen geheim dat we al jaren fan zijn van Skott. Met “Mermaid”, “Porcelain” en nu een aantal nieuwe singles heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.