Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Froukje – “Een Teken”

© CPU – Fleur De Backer

Nu het jaar stilletjes aan op z’n einde loopt, kunnen we voorzichtig terugkijken op al het muzikale dat ons in 2021 overkwam. Een van de artiesten die al sinds januari ons muziekjaar kleur gaf, is ongetwijfeld Froukje. De Nederlandse zangeres veroverde met haar debuut-ep Licht en Donker meteen ons hart en tegenwoordig vertoeven we nog steeds met alle plezier in haar omgeving. Ook live zagen we de jongedame gigantische stappen zetten, dus nu lijkt de tijd rijp voor een volgend hoofdstuk. Enkele maanden geleden scoorde ze met “Niets Tussen” nog een fijn zomerhitje, maar nu de winter voor de deur staat, mag het energiepeil wat lager liggen. Op het podium zorgde “Een Teken” al voor een wondermooi intiem moment, want live klinkt het nummer nog zoveel emotioneler.

Doordat er op Froukjes nieuwste creatie minder focus wordt gelegd op het instrumentale, wordt onze aandacht nog meer dan anders richting het tekstuele getrokken. Dat de Nederlandse op een prachtige manier met woorden kan toveren, wisten we al, maar op “Een Teken” tilt ze dat verhaal naar een nieuw niveau. Begeleid door enkel een akoestische gitaar zorgt ze voor een krop in de keel met teksten als ‘Als ik dan toch leef, het liefst samen’, ‘Ik wil van iemand houden tot we ons kapot vervelen’ of ‘Ook iets volmaakts moet soms breken’. Stuk voor stuk wondermooie zinnen, en dan moet het emotionele refrein nog komen, want als de tranen nog niet in je ogen stonden, zal dat er wel voor zorgen. Froukje raakt met “Een Teken” onze gevoelige snaar en weet op die manier een van de mooiste liedjes van het jaar aan haar palmares toe te voegen.

Volgende week speelt Froukje in het voorprogramma van Bazart in de Lotto Arena op 19 en 20 november. In het voorjaar van 2022 trekt de Nederlandse op clubtour, met tussenstops in Het Depot (21/04), Kunstencentrum Vooruit (22/04) en Trix (23/04).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1123 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
InstagramLiveRecensies

Bazart @ Lotto Arena: Nederlandstalig feest met gemiste kansen

Optredens in de Lotto Arena, het is sinds vorig jaar iets speciaals geworden. Bazart speelt deze week twee keer in de grote…
InstagramLiveRecensies

Froukje @ Ancienne Belgique (Club): Vanavond moet ik dansen

We hebben ons laten vertellen dat gisteravond een voetbalwedstrijd plaatsvond, maar toen we eerder die dag op de trein sprongen, begaven we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.