Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Froukje – “Niets Tussen”

© CPU – Stijn Verbruggen

Jaren na een vulkaanuitbarsting vormt de gestolde lava een bijzonder vruchtbare voedingsbodem. Wie de huidige pandemie met een vulkaanuitbarsting vergelijkt, koestert hoop voor de toekomt. Voor heel wat artiesten betekende de langdurige sluiting van het livecircuit alles behalve rooskleurige dingen, maar er is een artieste uit de lage landen die daar bovenuit lijkt te stijgen. De Nederlandse Froukje timmert stevig aan haar weg naar de top en dat doet ze tegen een ongekend tempo. In januari stelde ze haar debuut-ep Licht en Donker aan de wereld voor en deze zomer kon je haar onder meer al op Werchter Parklife en Botaniek Live zien, waar we al nieuw materiaal te horen kregen. Ondertussen staat Froukje te popelen om die nieuwe liedjes op ons los te laten. De eerstvolgende muzikale baby die het levenslicht mag zien, is “Niets Tussen” en daarin onderstreept de jonge zangeres haar talent en populariteit.

Dat de Nederlandse een ontzettend groot talent heeft voor het schrijven van sterke teksten, hadden we al door op haar debuut-ep, maar op “Niets Tussen” lijkt ze dat nog even naar een hoger niveau te tillen. Neem dat en voeg daar een dansbare instrumentale laag aan toe en je krijgt de succesformule genaamd Froukje. Al na enkele seconden wordt duidelijk dat de zangeres ons op de dansvloer wil zien. Het nummer heeft een soort hypnotiserend effect waaraan we ons graag laven. De refreinen en coupletten vloeien zo naadloos in elkaar over dat je bijna niet beseft dat ook deze song gewoon op te delen is in de typerende bouwstenen van een popliedje. ‘Een jaar zonder uitzicht / de deur is op slot’, klinkt het waarna een stroom van woorden op je af komt die je maar beter even kan laten bezinken. Een zeer knap liedje waarmee Froukje zichzelf alweer moeiteloos bewijst, al hadden we er sowieso al wel vertrouwen in dat het goedkomt met haar.

Wie Froukje de komende maanden live aan het werk wil zien, heeft keuze te over. Zo staat ze op zaterdag 21 augustus in het Pukkelpop Kwartier, op donderdag 26 augustus op Gladiolen Oogst, heeft ze twee uitverkochte shows in De Roma en Ancienne Belgique op het programma staan en mag ze twee keer komen opdraven in het voorprogramma van Bazart in de Lotto Arena.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 1): De festivalkoorts is terug

We mogen weer! Er blies gisteren dan ook een collectieve zucht van opluchting door de festivalweide van Crammerock. Het festival in Stekene…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Opposites, Froukje en Goldband toegevoegd aan line-up Crammerock!

Vaste waarde Crammerock kreeg enkele weken geleden het verlossende groen licht om door te mogen gaan op volle capaciteit, mits alle festivalgangers…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 3): U wilt dansen? U móét dansen!

Na de rappers van donderdag en de gitaren van vrijdag, was het op zaterdag tijd om te dansen. Hoe kon het ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.