Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OneRepublic – “Sunshine”

Stilzitten lijkt niet langer in het woordenboek te staan van Ryan Tedder, frontman van de Amerikaanse altpopband OneRepublic. Amper zes weken na hun vijfde album Human de wereld in gestuurd te hebben, teasede de songwriter en producer al naar nieuwe muziek op zijn Instagram. Voortaan zouden de fans en het brede publiek het voor het zeggen hebben: welke demo wordt hun volgende single? De allereerste demo die hij deelde bleek meteen een schot in de roos, want hij belandde op de officiële soundtrack van Clifford the Big Red Dog. Zo werd “Sunshine” op dezelfde dag als de familiefilm gereleaset.

In minder dan drie minuten raast “Sunshine” als een sneltrein voorbij. Een akoestisch gitaartje ondersteunt het refrein waarmee het nummer opent, om vervolgens plaats te maken voor een uptempo beat en percussie. Daar komt dan nog een hogere productiewaarde bij en een rapgedeelte. Het hyperenergieke geheel straalt positieve energie en goede vibraties uit, al met al soms iets te letterlijk, tot op vreugdekreten in de tekst toe. Toch slaagt “Sunshine” er enigszins in om de herfstblues te verzachten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Róisín Murphy - Hit Parade (★★★½): Fris en divers, maar geen voltijds feestje

Vijftig is ze intussen al, maar de Ierse Róisín Murphy klinkt nog steeds even fris en jeugdig. Zo bewees ze eerder deze…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2023 (Festivaldag 3): Kleurrijke momenten op een grijze dag

Voor het bekendste hoofddeksel van Landgraaf – het roze hoedje – weer een jaartje opgeborgen moet worden, vierde het Nederlandse festival Pinkpop…
InstagramLiveRecensies

Werchter Boutique 2023: De roze loper uitgerold

Het moment dat de poorten aan de Haachtsesteenweg voor het eerst opnieuw openen en tienduizenden muziekliefhebbers eindelijk terug de bekendste weide van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.