Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gabriels – “Bloodline”

© jazz grant

Gabriels is nu al de soulontdekking van 2021 en de hype rond het drietal uit Los Angeles wordt alsmaar groter. De band bracht in de zomer een eerste ep uit met Love & Hate in a Different Time en groeide daarmee uit tot een regelrechte sensatie. Sinds een week zit de band in de Britse wereldmetropool Londen te sleutelen aan nieuwe nummers, maar ze speelden ook een formidabele show die her en der met lof werd bewierookt door de vakkundige muziekpers. De komende dagen maakt Gabriels overigens voor het eerst de oversteek naar het Europese vasteland met optredens op onder meer Le Guess Who? in Utrecht en het Brusselse showcasefestival Fifty Lab, maar nu al kunnen we met “Bloodline” opnieuw genieten van een ontwapende nieuwe single.

Op 3 december brengt Gabriels een nieuwe ep uit en titeltrack “Bloodline” doet alvast veel goeds vermoeden. Het nummer dompelt je onder in een warme retro soulwereld die lijkt te zijn gecreëerd in een ver vervlogen tijd, maar tegelijk heeft “Bloodline” ook iets tijdloos waardoor het in dit hypermoderne tijdperk als een verademing aanvoelt. De productie die het duo Ari Balouzian en Ryan Hope in de studio in elkaar puzzelde, zit piekfijn in elkaar en bevat weer een aantal fijne details die het geluid van de band versterkt. Het beste aan het nummer is desalniettemin de wederom weergaloze zang van frontzanger Jacob Lusk, die met zijn unieke stemkleur en verhalende zangstijl “Bloodline” naar een ander niveau kan tillen.

Volgende week woensdag 17 november kan je Gabriels op het Brusselse showcasefestival Fifty Lab aan het werk zien.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 1): Een liefdevol en muzikaal weerzien

De festivalzomer is in volle gang en Down The Rabbit Hole is eindelijk begonnen. Na een regenachtige avond ging het festival vrijdag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gabriels - "One And Only"

Als we het over de revelaties van 2021 hebben, dan mag Gabriels natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Het Amerikaanse drietal sloeg…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.