Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dashboard Confessional – “Here’s to Moving On”

© Lupe Bustos

Het lijkt erop dat Chris Carrabba eens om de tien jaar zijn gitaar pakt en de grote plas oversteekt voor een Europese tour. Zo verblijdde hij ons op het einde van 2019 voor het eerst sinds zijn set op Groezrock in 2011 op een soloshow in de AB Club. In het begin van het millennium leverde hij met zijn band Dashboard Confessional nog de soundtrack van menig emo-liefhebber af met The Places You Have Come To Fear the Most en speelde hij met de groep een sessie voor MTV Unplugged. Het succes werd in 2004 verzilverd met “Vindicated“, de titeltrack voor Spider-Man 2. De akoestische gitaar bleef steeds aanwezig in zijn muziek maar verdween doorheen de jaren toch meer en meer naar de achtergrond.

“Here’s to Moving On” is vintage Dashboard, met frontman Chris Carrabba’s altijd strevende zang die bovenop de race-tokkel van een akoestische gitaar vliegt. ‘Here’s to waking up’,  schreeuwt Carrabba het uit. ‘Here’s to sleeping well for once / Here’s to knowing the things / That you wish you could change / Here’s to saying you’re fine when you’re not.’ Alles aan dit nummer voelt zo vertrouwd aan: de akoestische gitaar, de licht schreeuwerige, doch zachte stem en de teksten die ons terug katapulteren naar het begin van de jaren 2000. Na jaren artistiek andere paden te bewandelen kiest Chris Carrabba voor het pad dat hem groot maakte en het voelt aan als een warm deken.

“Here’s to Moving On” is de voorloper van het nieuwe album All the Truth That I Can Tell dat volgend jaar op 5 februari uitkomt. Wat we mogen verwachten van de rest is nog koffiedik kijken maar deze single doet alvast het beste vermoeden. Wij leggen in afwachting met veel plezier The Places You Have Come To Fear the Most nog eens op.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Dashboard Confessional - All the Truth That I Can Tell (★★★½): Wanneer eenvoud de gevoelige snaar terug raakt

Toen emo in het begin van de jaren 2000 uit de underground opkwam en de mainstream bereikte, liepen Chris Carrabba en zijn…
AlbumsRecensies

Beach Slang - The Deadbeat Bang of Heartbreak City (★★★): Rock 'n' roll blijft immer opwindend

Het is alweer vier jaar geleden dat Beach Slang nieuw materiaal uitbracht, tenzij je Everything Matters but No One is Listening meetelt. Maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.