Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï – “Scooter”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Popartiesten springen anno 2021 als paddenstoelen uit de grond, maar er zijn er weinig die een vergelijkbare sound hebben als Lolo Zouaï. De jonge zangeres heeft een Frans-Algerijnse achtergrond en woont in de Verenigde Staten, dus je kan je inbeelden dat de talen elkaar in sneltempo afwisselen in haar muziek. Ook haar mix van pop, r&b en zelfs een beetje trap doen al snel watertanden, maar op een tweede album blijft het vooralsnog wachten. Het is gelukkig niet zo dat Lolo haar fans met lege handen achterlaat, want na de release van haar debuutplaat kregen we al heel wat singletjes te horen. Een tijdje geleden luidde ze zo een nieuw hoofdstuk in met “Galipette” en nu lijkt ze die muzikale lijn door te trekken met “Scooter”.

Wat op Lolo’s nieuwste werk meteen opvalt, is hoe donker het geheel klinkt. “Scooter” hangt op rond een duistere trapbeat, terwijl de jonge zangeres Frans en Engels op een mysterieuze en soms zelfs intrigerende manier met elkaar afwisselt. ‘Ay, I’m on my way!’ roept ze in de refreinen, waarna een herkenbaar ‘nanananana’-geluidje je gehoorkanalen binnen komt geslopen. Hier en daar verschijnen er zelfs wat geluiden uit het dagelijkse leven in “Scooter”, zoals die van piepende banden en iets dat lijkt op ruwe stemopnames uit de studio. Hoe dan ook lijkt Lolo Zouaï op haar nieuwste single een andere, donkerdere weg in te slaan, maar het geheel blijft al na enkele luisterbeurten lekker hangen.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei 2022 staat Lolo Zouaï in het voorprogramma van Dua Lipa in het Sportpaleis. Tickets zijn alvast te koop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1353 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "Blur"

De Amerikaans-Frans-Algerijnse Lolo Zouaï heeft zich sinds haar debuut al in verschillende muzikale gedaantes laten zien, van meer sensuele r&b tot alternatieve…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "Give Me a Kiss"

Vorige week vierde Lolo Zouaï nog de derde verjaardag van haar debuutalbum High Highs to Low Lows, waarmee ze in 2019 haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "Galipette"

Engelstalige popmuziek is negen van de tien keer een schot in de roos, maar ook Franstalige pop slaat de laatste jaren steeds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.