Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï – “Galipette”

© Maxim Meyer-Horn

Engelstalige popmuziek is negen van de tien keer een schot in de roos, maar ook Franstalige pop slaat de laatste jaren steeds vaker aan. Het speelt alleen maar in het voordeel van Lolo Zouaï. De jonge zangeres heeft een Franse moeder, Algerijnse vader en verhuisde op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten. Gevolg: ze is beide talen meester. Dat zorgt ook op muzikaal vlak voor een leuke afwisseling, getuige haar debuutplaat High Highs To Low LowsDie zou redelijk snel van opvolging worden voorzien, aangezien vorig jaar de nieuwe singles vlotjes op de streamingdiensten werden gekegeld. Gek genoeg was het ondertussen iets meer dan een jaar geleden dat we nog iets van Lolo hoorden, tot nu. Het splinternieuwe “Galipette” haalt net de kaap van twee minuten, maar zou de definitieve inleiding zijn van een volgend hoofdstuk.

Zoals gezegd is “Galipette” verre van de langste single uit het repertoire van Lolo Zouaï, maar ze mag er zeker zijn. Het nummer begint alsof je in een lift stapt, maar haar Franse intro wordt al snel van tafel geveegd door stevige beats en zwoele Engelstalige bars. Ja, inderdaad, de zangeres neigt al wat meer naar rappen, maar mixt dat fijn af met dromerige, klassieke Franstalige refreinen. ‘I’m really bad at being good’, komt ze dan weer venijnig uit de hoek, want de Frans-Algerijns-Amerikaanse toont je op korte tijd alle hoeken van haar persoonlijkheid. Je kan dus niet zeggen dat ze ons op die paar minuten niet heeft verveeld. Zeer benieuwd naar hoe dit nieuwe verhaal verder zal evolueren.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei 2022 staat Lolo Zouaï in het voorprogramma van Dua Lipa in het Sportpaleis. Tickets zijn alvast te koop.

Facebook / Instagram

https://soundcloud.com/search?q=Lolo%20Zouaï%20-%20%22Galipette

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

1577 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Lolo Zouaï - PLAYGIRL (★★): Op zoek naar de speelsheid

Enkele jaren stond Lolo Zouaï achter de toog bij een hamburgerketen in New York, waar ze droomde over haar grote doorbraak als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "pl4yg1rl"

We hebben er lang op moeten wachten, maar het tweede album van Lolo Zouaï heeft een naam en datum gekregen. Binnen precies…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "Blur"

De Amerikaans-Frans-Algerijnse Lolo Zouaï heeft zich sinds haar debuut al in verschillende muzikale gedaantes laten zien, van meer sensuele r&b tot alternatieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.