Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foxes – “Sky Love”

De Britse Foxes schoot in 2014 aan een recordsnelheid naar de top van de dancepoplijsten aan de zijde van Zedd met het iconische “Clarity“. De populariteit van het nummer werd uiteindelijk zowel een vloek als een zegen. Het leverde haar enerzijds een beloftevolle naambekendheid op, maar het duwde haar tegelijkertijd in een benauwd klankhokje met nummers die in alle commerciële wanhoop het succes van die eerste toppers probeerden evenaren. Wat later volgde, bleef dus eerder onder de radar zweven en begon vooral te klinken als een verflauwde herhaling van eerder werk. Bijzonder jammer voor iemand die met glans bewees dat ze wel degelijk alle kwaliteiten in huis heeft.

Het liet even op zich wachten, maar 2020 werd het jaar van haar muzikale comeback met een iets kortere haarsnit, een vers platencontract en een meer ingetogen popsound op ep Friends in the Corner. Op haar laatste singles “Dance Magic” en “Sister Ray”, tevens de eerste ladingen van het nieuwe album The Kick, trapte Foxes het emotionele er opnieuw vanaf met vrolijke synths en een energieke popsound die herinneringen opriep aan het welbekende “Clarity”. Nieuwste single “Sky Love” keert misschien dan weer net iets te veel terug naar wat haar post-2014 de onbekende duisternis in stuurde.

“Sky Love” begint nochtans goed. De onheilspellende eighties synths in het begin hadden zo van The Weeknd kunnen zijn, en laat ons toegeven, zo’n vaststelling kan nooit echt kwaad. Foxes eist met haar heldere stem vervolgens mooi de aandacht op en ook het funky handgeklap in de strofes zet makkelijk aan tot dansen. Een gladde uithaal voor het refrein doet hopen op een fameuze knal, maar net daar zakt het geheel een beetje ineen. Waar ze de kans heeft om het nummer volledig open te gooien, krijgen we een herkauwde drop die veel te flauw is om echt binnen te komen, al denken de Coldplay-fans van het laatste uur daar ongetwijfeld anders over. “Sky Love” lijkt daarin te veel op een verwoede marketingpoging, iets wat ze op haar laatste twee singles net mooi wist te omzeilen. Zelfs de vrolijke discostrijkers in de latere strofes kunnen de flauwe beats niet echt meer rechttrekken.

Foxes’ nieuwste album The Kick verschijnt op 11 februari 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Travis Scott - "K-POP" (feat. Bad Bunny & The Weeknd)

Travis Scott is terug! De Amerikaanse rapper en producer brengt volgende week met Utopia zijn vierde soloalbum uit, vijf jaar na de…
InstagramLiveRecensies

The Weeknd @ Koning Boudewijnstadion: Spectaculaire, sfeervolle starboy

Hij werd onlangs omschreven als de minst charismatische acteur ooit, dus het Koning Boudewijnstadion had geluk dat The Weeknd er gisteren een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd - "Popular" (feat. Madonna & Playboi Carti)

The Weeknd strijkt binnenkort nog eens neer in ons Belgenland en wist de afgelopen maanden zo nu en dan nog eens van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.