Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Adigéry & Bolis Pupul – “Blenda”

© CPU – Joost Van Hoey

Vandaag is een hoogdag voor de fans van Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, want niet alleen komt het duo met een splinternieuwe single, maar wordt er met Topical Dancer een langverwachte debuutplaat aangekondigd en krijgen we als klap op de vuurpijl zelfs een releaseshow in Ancienne Belgique. Het zijn met andere woorden gouden tijden voor de Gentse, die overigens net mama is geworden, want enkele weken geleden ging er ook op muzikaal vlak een nieuw hoofdstuk van start. Boris Zeebroek kreeg eindelijk ook bij het grote publiek een rol van betekenis binnen het project en “Thank You” was een leuke single, al kan het nieuwe “Blenda” ons nog dat tikkeltje meer overtuigen.

Op de nieuwste creatie winden de twee er geen doekjes om, want de donkere bassbeats kronkelen meteen je gehoorkanalen binnen. Charlotte houdt het mystieke sfeertje levende door op haar gekende manier alles en iedereen om haar vinger te winden. Geleidelijk aan bloeit “Blenda” open in een ietwat minimalistische dansschijf, waarin de tijd blijft stilstaan. Tegen het einde krijgen we zelfs een Franstalige brug te horen, waarin het tempo even in een stroomversnelling terecht komt, maar ons dan weer met de voetjes op de dansvloer zet. Charlotte en Bolis lijken een nog meer verfijnde sound te hebben gevonden, die ongetwijfeld fantastisch tot ontplooiing zal komen op die debuutplaat.

Topical Dancer verschijnt op 4 maart via DEEWEE. Op 23 maart staat het duo in de grote zaal van Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bolis Pupul - "Ma Tau Wai Road" (feat. Salah Pupul)

Als de DEEWEE-fabriek op volle toeren draait, kunnen we al bijna zonder aarzeling zeggen dat daar goede producten uit komen. Zeker als…
LiveRecensies

Sonic City 2023 (Dag 2): Stilzitten is geen optie

Op dag twee van Sonic City kwamen eindelijk curatoren Charlotte Adigéry en Bolis Pupul aan het woord. Ze injecteerden het festival meteen…
LiveRecensies

Sonic City 2023 (Dag 1): Cultavond voor omnivoren

Als een ware accordeon nam het alternatieve festival Sonic City de voorbij jaren allerlei vormen en groottes aan: we hadden een afgelaste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.