Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Lazy Eyes – “The Island”

The Lazy Eyes moeten van rust niets weten. Het psychedelische rockviertal uit Australië veroverde het afgelopen jaar ons hart met een aantal puike nummers waarin ze bewijzen een echte verrijking te zijn voor het populaire genre. Sinds hun vijftiende maken ze nu al samen muziek en die groeiende groepsdynamiek hoor en voel je in alles wat The Lazy Eyes doet/maakt. Met “The Island” valt nu het laatste puzzelstuk van EP2, een nummer dat misschien wel het beste is wat de band tot op heden heeft gefabriceerd.

Weinige jonge bands is het gegeven om met een vintage geluid toch zo fris en hedendaags te klinken als The Lazy Eyes op “The Island”. In een meeslepende trip van net geen vijf minuten trekt het viertal ons door de droge Australische natuur, waar elk gevoel voor tijd en ruimte verdwijnt en je in een zorgeloze spiraal terechtkomt. In de piekfijne instrumentatie en de gracieuze zang van Harvey Geraghty zit zoveel charisma en uitstraling waar je bij elke luisterbeurt des te grotere fan van wordt. Op het einde krijgt “The Island” nog een leuke twist waar het geluid van de band duisterder wordt en de virtuositeit van de leden geweldig naar voren komt. Kortom: een dijk van een nummer waarmee The Lazy Eyes zichzelf nog eens heeft overtroffen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1722 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lazy Eyes - "Fuzz Jam"

De Australische psychedelischerockgroep The Lazy Eyes is ondertussen geen onbekende meer voor ons. Het viertal maakt al muziek sinds ze vijftien jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Lazy Eyes - "Nobody Taught Me"

Psychedelische bands en Australië… het lijkt wel alsof er geen betere match bestaat. Tegenwoordig wordt het aanbod nog wat uitgebreider, sinds we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.