Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Radiohead – “Follow Me Around”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Een echt nieuw album van Radiohead ligt nog niet in het verschiet, maar er is iets anders waar fans al een tijdje naar uitkijken. Komende vrijdag komt Kid A Mnesia uit, een samengestelde heruitgave van de albums Kid A en Amnesiac. Het betreft niet zomaar een opgepoetste versie van de albums, maar (naar analogie met de OK Computer-heruitgave in 2017) een deluxeversie die is aangevuld met nooit gehoord materiaal. Er staan ons heel wat outtakes en alternatieve versies van bestaande nummers te wachten, maar ook een aantal onuitgegeven nummers. In september konden we zo bijvoorbeeld al luisteren naar “If You Say the Word” en vandaag ziet “Follow Me Around” het daglicht.

Voor de doorwinterde Radioheadfan is “Follow Me Around” geen onbekendheid meer. Sinds het OK Computer-tijdperk werd het nummer heel sporadisch gespeeld tijdens optredens en soundchecks, verschenen flarden tekst uit het lied op de website of ging Thom Yorke ermee aan de haal tijdens zijn soloconcerten en optredens met Atoms for Peace. Maar ook in de studio werd het nummer regelmatig opgenomen. Het nummer haalde toen de albums niet, maar we kunnen het twintig jaar later toch horen.

“Follow Me Around” is nog steeds een sterk geschreven nummer met een folkrockgeluid. De diepe, grauwe akoestische gitaar en rijke zangmelodie leunen dicht aan bij de liveversies die we al kenden. Het enige dat de groep toevoegt, is een tweede stem die flink bewerkt is met de vocoder, maar dat element klinkt nogal overbodig en onhandig uitgevoerd. Dat “Follow Me Around” in deze versie nooit op Kid AAmnesiac of zelfs als b-kantje verscheen, is eigenlijk geen verrassing. Enerzijds omdat het qua stijl niet op die albums past, anderzijds omdat het niet veel meer is dan een opgepoetste demo. Voor wie het nummer al kende is dit geen meerwaarde, maar het kan desalniettemin een leuke aanvulling zijn voor wie graag meer van Radiohead ontdekt.

Kid A Mnesia verschijnt op vrijdag 5 november. Thom Yorke en Jonny Greenwood zouden samen met Tom Skinner (Sons of Kemet) ook nog een album uitbrengen als The Smile. De liefhebbers van Radiohead zijn dus wel eventjes zoet in afwachting tot een nieuwe plaat!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Smile - A Light for Attracting Attention (★★★★): Zelfde schoenmaker, zelfde leest, nieuwe energie

Met The Smile zetten wapenbroeders Thom Yorke en Jonny Greenwood nog maar eens een stapje buiten het Radiohead-parcours. Na A Moon Shaped…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smile - "Thin Thing"

Veel Radioheadfans kijken reikhalzend uit naar 13 mei, want dat is de dag dat The Smile met hun debuutalbum op de proppen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smile - "Free in the Knowledge"

Het is voor Thom Yorke en zijn Radioheadrechterhand Jonny Greenwood een goed gevuld voorjaar. Het nieuwe collectief The Smile, dat bestaat uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.