Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 29/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet door de Vlaamse en Brusselse muzieksector. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niet minder dan 23 selectieronden. Daaruit blijven uiteindelijk 46 finalisten over en binnen enkele maanden komen 18 winnaars uit de bus. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld.

Op 8 oktober vonden de eerste selectierondes plaats en die zullen doorlopen tot en met 29 oktober. Dan zal de jury voor de moeilijke taak komen te staan om finalisten te kiezen. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. De afgelopen dagen kon je al kennismaken met de bands die de spits mochten afbijten, vandaag introduceren we hun opvolgers. Voor de allerlaatste voorronde kan je deze vrijdag afzakken richting Herk-de-Stad in Limburg, meer bepaald naar Jeugdhuis XL.

Limburg | JH XL

De allerlaatste voorronde van Sound Track 2021 vindt plaats in Jeugdhuis XL in Herk-de-Stad en wordt bijgevolg gecureerd door Rock Herk. De link naar het Facebook-evenement vind je hier.

Desmond Dandies

‘Ze klinken oud, maar toch nieuw’, vond Brutus-frontvrouw Stefanie Mannaerts toen ze kennismaakte met Desmond Dandies. Ook wij waren meteen verkocht toen we kennismaakten met het Halense viertal, want de muziek die de band uit ‘de Limburgse Jungle’ maakt, mag er zeker zijn. Zelf omschrijven ze het als garage jinglejangle en dichterbij dan dat kunnen ook wij niet komen. Een ding is zeker, als de Desmond Dandies dit ook op het podium weten te brengen, gaat Herk een mooie avond tegemoet.

Luister via VI.BE

Gustav Leo

Gustav Leo heeft al live-ervaring op overschot. Zo stond hij al in het voorprogramma van Oscar Jerome in de AB en Ex:Re in Botanique, en dat zal hem alleen maar ten goede komen in Herk. Met zijn donkere muziek à la Bonobo en Kings of Convenience weet hij een publiek zo naar zijn hand te zetten, dus we zijn benieuwd of hij dat trucje in JH XL kan overdoen.

Luister via VI.BE

Isaac Roux

Isaac Roux is een van de jongste telgen uit het management van Portland en ligt muzikaal dan ook in dezelfde lijn. Het soloproject van Louis De Roo staat nog in zijn kinderschoenen, maar de jongeman weet toch al een bijzonder herkenbaar geluid te brengen. Muzikaal neigt hij richting Bon Iver, en dan weet je dat het goed zit. Podiumervaring deed hij al op in het voorprogramma van eerder genoemde band, maar ook bij Absynthe Minded, Mooneye en Isbells, en tegenwoordig zit hij in de studio met David Poltrock. Het staat dus al vast dat dit niet het laatste is dat we zullen horen van Isaac Roux.

Luister via VI.BE

NEVA

In West-Vlaanderen staat frontvrouw Jente Neels met haar soloproject Jen ook in de voorrondes van Sound Track, maar in Limburg is dat met haar band NEVA. En ook dat is helemaal terecht, want dit viertal blinkt uit in een ander opzicht dan dat andere project van de frontvrouw. Zo brengt NEVA geen dromerige indiefolk, maar neigt de band meer richting elektropop zoals CHVRCHES en soms zelfs Wolf Alice. Doe daar nog eens bij dat de liedjes bijzonder snel blijven hangen en je hebt al snel een wondermooi geheel.

Luister via VI.BE

Secret Sinners

Secret Sinners bestaat nog maar een paar maanden, maar staat nu al in de voorrondes van Sound Track. De band rond Michiel Lathouwers ontstond het afgelopen jaar in een slaapkamertje en is nu uitgegroeid tot een degelijk viertal dat leuke indierock brengt à la Ty Segall en Mac DeMarco. Een glimlach is met andere woorden verzekerd als Secret Sinners op het podium staat, dus het belooft een plezante avond te worden in Herk-de-Stad.

Luister via VI.BE

Sgt. Lesley

Het weer mag dan wel niet meezitten, Sgt. Lesley maakt dromerige indierock die het zonnetje alsnog zal doen stralen. Het viertal uit Hasselt is met andere woorden een vrolijke bende, wiens muziek het best tot zijn recht komt op een strand. Helaas is dat vanuit Limburg redelijk ver, dus zullen ze tevreden moeten zijn met JH XL in Herk. Het zal hoe dan ook een feestje worden!

Luister via VI.BE

Meer info vind je op de site en Facebook-pagina van Sound Track.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

België boven op Rock Werchter 2024 met o.a Brutus, J. Bernardt en BLUAI!

Het is de ‘Week van de Belgische Muziek’ en dat laat Rock Werchter niet onopgemerkt passeren. Vandaag voegt de organisatie immers een…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.