Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Kadavar & Elder – “From Deep Within”

© Joe Dilworth

De bands Kadavar en Elder kondigden al eerder deze maand aan dat er een collaboratiealbum op weg is. De voorverkoop van dat album, dat Eldovar zal heten, begon twee dagen geleden samen met de eerste singlerelease. “From Deep Within” lichtte het eerste tipje van de sluier, dat voor stonerrockers als een droomsamenwerking onthaald zal worden. De verwachtingen voor dit album moeten hoog zijn. Beide bands leverden al verschillende klassevolle albums af en ook live is hun reputatie ijzersterk. De eerste single laat ons echter nog een beetje op onze honger zitten.

De single opent met kalm getokkel op de voorgrond, terwijl er op de achtergrond een ijle sfeer hangt. Als daarna ook op een zweverige en dromerige manier gezongen wordt, wanen we ons in een Motorpsycho-nummer. Het duurt echter niet lang meer voor de vertrouwde gitaren korte metten maken met die sfeer. Riffs en wah-wah pedalen geven nu de toon aan. Alhoewel het nummer lekker doorbeukt, ontdoen we ons nooit van de gedachte dat dit nummer eigenlijk als Motorpsycho klinkt. Elder speelt niet toevallig ook onder hetzelfde label.

Dit bijna tien minuten lange lied lost de verwachtingen nog niet in. Wat als een stonerrockdroom klinkt op papier, komt als een Noors progrocktrio door onze speaker. Dat klinkt natuurlijk zeker niet slecht, maar we hopen op wat meer eigenheid en een unieker geluid. Dat moet er bij zo’n samenwerking zeker inzitten.

Kadavar: Facebook

Elder: Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Witchfinder - Hazy Rites (★★★½): Voor elke doommetalfan

  Met drie zijn ze, het frisse doommetal collectief Witchfinder uit Frankrijk. Alhoewel ze betrekkelijk nieuw zijn in de scene klinken ze…
AlbumsRecensies

Elder - Omens (★★★★): Voortekens genoeg

Er zijn meestal onmiddellijk een aantal aspecten die je opvallen bij het beluisteren van een plaat, en dat is bij de nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elder - "Embers"

Elder laat vandaag een nieuwe single op ons los en daar neem je best je tijd voor. Deze band uit Boston klokt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.