Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Hara – “Die in the City”

Eerder lieten we jullie al kennismaken met The Hara door jullie hun single “The Fool & the Thief” voor te stellen. De Britse relschoppers zitten echter niet stil, want vandaag kunnen we jullie “Die in the City” presenteren. Het is een track die je als een krachtige oplawaai, door middel van een rits stevige gitaarlicks en met veel geweld, om de oren slaat.

Het nummer focust op de negatieve effecten van sociale media en de druk om online aanwezig te moeten zijn, maar het is toch vooral de oerkracht van het nummer die ons zal bijblijven. De heren wonden er op deze single absoluut geen doekjes om. Aan een rotvaart beland je als luisteraar bij het enorm aanstekelijke refrein, dat wat weg heeft van Yungblud en het recentere werk van Bring Me the Horizon. Hier en daar wordt er nog een zwaar elektronische insteek in de song gebeukt, wat voor frisse variaties zorgt. Naar het einde toe trekt de band nog een zesendertigtal extra registers open met een subtiele gitaarlick en nog intensere drums, waarmee ze “Die in the City” in staat stellen om radiogolven te verpulveren.

Het is opmerkelijk hoe The Hara met een zware instrumentale en elektronische track toch zo fris en aanstekelijk kan klinken. In deze nauwelijks 150 seconden tellende single, weet de band niet éénmaal, maar meermaals te overtuigen. Het toonaangevende BBC Radio 1 is fan, en wanneer het regent in de UK, dan zou het binnen enkele maanden wel eens durven beginnen te druppelen op het vasteland.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

131 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
Nieuwe singles

Nieuwe single The Hara - "Fool & the Thief"

The Hara, u had er vermoedelijk nog niet van gehoord, wij evenmin. Het lijkt er nochtans op dat het een kwestie van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Corella - "Monday"

Fan van Circa Waves of van de vocals van Caleb Followill (Kings Of Leon)? Giet over deze combinatie nog een goeie scheut…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.