Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angèle – “Bruxelles je t’aime”

© CPU – Jan Van Hecke

De wereld lijkt stilaan te herstellen, want nadat Stromae vorige week de wereld even op z’n kop zette met zijn comeback, is het nu tijd aan Angèle om een lichte aardbeving teweeg te brengen. Het was debuutplaat Brol die er in 2018 voor zorgde dat iedereen plots wist wie de Brusselse blondine was. Hoewel ze zomaar je buurmeisje zou kunnen zijn, werd de ene na de andere concertzaal te klein en kende de carrière van de artieste een ongekende vlucht. Nadat België en Frankrijk overtuigd raakten van haar talent, werd het tijd om de grenzen open te trekken.

Vorig jaar werd onze Angèle plots gespot in Londen met Dua Lipa, waarna hun samenwerking “Fever” een monsterhit werd. Daarna brak echter een periode van stilte aan waarin ongetwijfeld hard getimmerd werd aan een waardige opvolger voor Brol en La Suite. Een paar dagen geleden verschenen de eerste signalen van een nieuw tijdperk op social media. “Bruxelles je t’aime” is het eerste nieuwe materiaal naar aanloop van hoogstwaarschijnlijk een album en daarop omarmt ze vooral de liefde voor onze hoofdstad op haar eigen manier.

Mocht je nog aan de sterrenstatus van Angèle twijfelen, dan is dat na het horen van “Bruxelles, je t’aime” voorgoed verleden tijd. Op haar nieuwste single klinkt Angèle nog aanstekelijker dan ooit tevoren en daarmee maakt de authenticiteit af en toe plaats voor een grootse productie waarin het vooral de beats zijn die de bovenhand nemen. Echt vernieuwend komt de artieste dan ook niet uit de hoek, maar dat hoeft helemaal niet. Ze had met haar toegankelijke Franstalige popliedjes al langer een succesformule in handen. Dat ze nu ook haar Vlaamse fans tegemoet komt door enkele zinnen in het Nederlands te zingen, lijkt dan ook vooral een slimme zet. Kortom, geen rocket science van Angèle, maar gewoon een ongelofelijk degelijke single die ons alvast warm maakt voor een nieuwe plaat.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Angèle @ Pukkelpop 2023: De Belgische popshow

Vijf keer Vorst Nationaal, het Sportpaleis, afsluiter op Dour en CORE Festival; alleen al in België is het rijtje podia die het…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.